Έγκυος καπνίστρια παραλίγο να χάσει το παιδί της _

Έγκυος καπνίστρια παραλίγο να χάσει το παιδί της! Σχετικά με την εγκυμοσύνη και το κάπνισμα ξέρουμε πως ο κανόνας είναι πως μία έγκυος γυναίκα απαγορεύεται να καπνίζει. Το κάπνισμα απαγορεύεται γενικά, όμως στην εγκυμοσύνη το κόψιμο του καπνίσματος γίνεται πιο επιτακτικό.

Αυτό ισχύει, διότι μία γυναίκα όπως κι ένας άντρας, όταν καπνίζει βλάπτει σοβαρά τον εαυτό του αλλά και όσους εισπνέουν τον καπνό, σαν παθητικοί καπνιστές. Όμως όταν μία γυναίκα κουβαλά μέσα της το μωράκι της, ο καπνός βλάπτει κι εκείνο.

Υπάρχουν βέβαια και γυναικολόγοι που ειδικά στις πολύ εθισμένες γυναίκες στο κάπνισμα, επιτρέπουν ένα με δύο τσιγάρα την ημέρα. Αυτό, διότι ο γιατρός φοβάται πως τα στερητικά θα επηρεάσουν την ψυχολογία της μητέρας.

Δείτε ακόμα Τριτογενές κάπνισμα … Η κρυφή απειλή για τα παιδιά

Είναι γνωστό άλλωστε ότι όπως και σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης έτσι και τους πρώτους μήνες, το έμβρυο είναι πολύ ευαίσθητο. Η γυναίκα λοιπόν θα πρέπει να είναι ψυχικά ήρεμη και καλοδιάθετη. Οι γιατροί λοιπόν σε πολλές περιπτώσεις φοβούνται ότι τα στερητικά θα βλάψουν το παιδί εξίσου.

Είτε πήγες σε γυναικολόγο που σου είπε ότι πρέπει να κόψεις το κάπνισμα μαχαίρι, με το που έμεινες έγκυος, είτε πήγες σε γυναικολόγο που σου επέτρεψε να καπνίζεις ελάχιστα, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Το κάπνισμα βλάπτει.

Φαίνεται πως κατάλαβε εκ των έσω το πόσο βλαβερό είναι το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και γενικότερα μία μητέρα, που κάπνιζε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης 10 τσιγάρα την ημέρα και παραλίγο να χάσει το παιδί της. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Η μητέρα που κάπνιζε 10 τσιγάρα την ημέρα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της είναι η Gemma Tucker. Φαίνεται πως η μητέρα κάπνιζε και στις δύο εγκυμοσύνες της και εξομολογείτε το λάθος της, έτσι ώστε οι υπόλοιπες μητέρες να μην κάνουν ακριβώς το ίδιο λάθος.

Τα δύο της πρώτα παιδιά όταν γεννήθηκαν ζύγιζαν λιγότερο από 2,5 κιλά ενώ ο μέσος όρος είναι γύρω στα 3 κιλά και κάτι παραπάνω. Ο δεύτερος γιος της μάλιστα, παραλίγο να φύγει από την ζωή, επειδή η μητέρα του κάπνιζε, όσο ήταν έγκυος σε εκείνον.

Η μητέρα είναι σήμερα 40 χρονών και ξεκίνησε να καπνίζει όταν ήταν μόλις 13 ετών. Εφτά χρόνια αργότερα έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί και παραδέχεται πως συνέχισε το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Και στις δύο εγκυμοσύνες κάπνιζε 10 τσιγάρα την ημέρα.

Έγκυος_ καπνίστρια_ παραλίγο_ να _χάσει _το_ παιδί_ της_

Δείτε ακόμα Τα 6 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από τη ζωή σου για να θηλάσεις το μωρό σου

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πρώτη της κòρη να γεννηθεί κάτω από 2,5 κιλά. Αναφέραμε πιο πάνω ποιος είναι ο φυσιολογικός μέσος όρος κιλών των βρεφών. Οπότε η μικρή γεννήθηκε πολύ αδύνατη ενώ δε θα ‘πρέπε. Φαίνεται όμως πως αυτό δεν προβλημάτισε την Gemma.

Έγκυος_ καπνίστρια_ παραλίγο_ να _χάσει _το_ παιδί_ της_

Η αλλαγή στον τρόπο σκέψης της Gemma

Η γυναίκα όταν έμεινε έγκυος και στο δεύτερο παιδί της, έξι χρόνια αργότερα, συνέχιζε να καπνίζει και πάλι 10 τσιγάρα την ημέρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο 14χρονος σήμερα γιός της να γεννηθεί κάτω από έκτακτες συνθήκες όταν ξεκίνησε να πέφτει ο καρδιακός του ρυθμός. Το παιδί ζύγιζε μόλις 2 κιλά και 200 γραμμάρια.

Έγκυος_ καπνίστρια_ παραλίγο_ να _χάσει _το_ παιδί_ της_

Μετά την έκτακτη καισαρική τομή την οποία έκανε η μητέρα, αποφάσισε να κόψει και το κάπνισμα. Κάτι που τηρεί μέχρι και σήμερα, όντας πλέον μητέρα 4 παιδιών. Η μητέρα, δηλώνει μετανιωμένη για την κακή της συνήθεια και προειδοποιεί τις υπόλοιπες μέλλουσες μανούλες να μην κάνουν τα δικά της λάθη.

Έγκυος_ καπνίστρια_ παραλίγο_ να _χάσει _το_ παιδί_ της_

«Τότε, δεν ήξερα ότι το κάπνισμα δεν ενδείκνυται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν υπήρχαν αυστηροί κανόνες και δεν μου το απαγόρευσε ποτέ ο γιατρός μου ή μαίες» λέει σήμερα η μαμά. «Το μόνο πράγμα που μου είπαν ήταν αν καπνίζω, ίσως το μωρό μου γεννηθεί πιο ελαφρύ.

Δείτε ακόμα 15 πράγματα που κάθε γυναίκα έχει κάνει στην εγκυμοσύνη της!

Η εμπειρία μου με δίδαξε πως το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά το βρέφος και θέλω να ενθαρρύνω όλες τις γυναίκες να μην καπνίζουν στην εγκυμοσύνη τους. Είναι σημαντικό να μεταφέρουμε τα δικά μας λάθη και βιώματα στις νέες μητέρες, ώστε να μην τα επαναλαμβάνουν».

Έγκυος_ καπνίστρια_ παραλίγο_ να _χάσει _το_ παιδί_ της_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εγκυμοσύνη στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: vinegred.ru

Close