γυναίκα_έμεινε_παράλυτη_από_τον_επισκληρίδιο_

Η τραγική ιστορία μίας γυναίκας που έκανε επισκληρίδιο για να απαλύνει τους πόνους του τοκετού και έμεινε παράλυτη.

Ο επισκληρίδιος είναι ο σύγχρονος τρόπος της επιστήμης να απαλύνει τους πόνους του τοκετού. Πολλές γυναίκες τον επιλέγουν κατά τη διάρκεια του τοκετού τους, διότι οι πόνοι είναι όντως πολύ έντονοι. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο πόνος του τοκετού ισοδυναμεί με τον πόνο που θα ένιωθε κάποιος αν έσπαγαν όλα του τα κόκκαλα.

Σίγουρα το σώμα μία γυναίκας είναι φτιαγμένο για να αντέχει αυτούς τους πόνους, όμως όταν ξέρεις ότι έχεις την εναλλακτική να κάνεις τον τοκετό σου πιο ανώδυνο, σίγουρα θα την επιλέξεις. Παρόλα αυτά πολλά νοσοκομεία της χώρας αλλά και γυναικολόγοι δεν κάνουν επισκληρίδιους.

Αυτό συναντάται ειδικότερα στα δημόσια νοσοκομεία όπου δεν γνωρίζουν οι γιατροί αναγκαστικά το ιστορικό της γυναίκας και δεν θέλουν να το ρισκάρουν. Γιατί οι γιατροί που επιλέγουν να μην κάνουν επισκληρίδιο, δεν είναι γιατροί που τους αρέσει να βλέπουν την γυναίκα να πονάει.

Δείτε ακόμα Φυσιολογικός Τοκετός μετά από Καισαρική τομή (VBAC/TOLAC).Μύθοι και αλήθειες.

Ο επισκληρίδιος σε μερικές περιπτώσεις έχει τραγικές παρενέργειες και πολλοί γιατροί ή νοσοκομεία – στην Ελλάδα τουλάχιστον – φοβούνται να το διακινδυνεύσουν. Η σημερινή μας ιστορία φαίνεται πως βγάζει αληθινούς τους συγκεκριμένους γιατρούς. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Την είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου, την διαβάσαμε στην Daily Mail. Εκεί αναφέρεται πως η Irrum Jetha αφού κράτησε το παιδί της στην αγκαλιά της για πρώτη φορά ένιωσε να την διαπερνά ένα κύμα αγάπης. Παρόλα αυτά η γυναίκα ένιωθε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Η Irrum Jetha σήμερα είναι παράλυτη από την λεκάνη και κάτω. Βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο και ζει με την ελπίδα πως θα βρεθεί επιτέλους μία θαυματουργή θεραπεία. Η γυναίκα μέχρι και σήμερα βασανίζεται από πολλά ερωτήματα σχετικά με την θεραπεία της στο νοσοκομείο Westminster στο Λονδίνο.

γυναίκα_έμεινε_παράλυτη_από_τον_επισκληρίδιο_

Μάλιστα η η 34χρονη σήμερα Irrum και ο σύζυγός της έχουν ζητήσει τις νομικές συμβουλές δικηγόρου και τον έχουν βάλει να ερευνήσει τις ακριβείς διαδικασίες που ακολούθησε το συγκεκριμένο νοσοκομείο για να εφαρμόσει την επισκληρίδιο στην γυναίκα.

Δείτε ακόμα Μόλις έγινα μητέρα και δεν θέλω επισκέψεις – θέλω χρόνο για έμενα και για το παιδί μου

Το ζευγάρι κατάγεται από το Middlesex και κάνει έκκληση να συγκεντρωθούν χρήματα που θα χρειαστούν για μία ακόμη πιο εντατική θεραπεία έτσι ώστε η γυναίκα να περπατήσει ξανά. Οι δύο τους πιστεύουν πως το πρόβλημα ξεκίνησε όταν κατά τον τοκετό της γυναίκας, της χορηγήθηκε επισκληρίδιος.

Ο επισκληρίδιος χορηγείται στον νωτιαίο μυελό και ο συγκεκριμένος χορηγήθηκε στην Irrum λίγο πριν γεννήσει την Amelie στις 3:30 το πρωί στις 29 Αυγούστου του 2014. Ο επισκληρίδιος είναι μία διαδικασία ρουτίνας που σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις χορηγήθηκε χωρίς προβλήματα.

γυναίκα_έμεινε_παράλυτη_από_τον_επισκληρίδιο_

Επειδή λοιπόν η Irrum είχε κάνει επέμβαση αντικατάστασης της πνευμονικής καρδιακής βαλβίδας όταν ήταν 19, οι γιατροί του νοσοκομείου της πρότειναν τον επισκληρίδιο για να μην προκύψουν προβλήματα στην καρδιά της εξαιτίας των έντονων πόνων.

Δείτε ακόμα “Εγώ καισαρική; Ποτέ!” – Σημασία δεν έχει πως θα γεννήσεις, αλλά ότι χαρίζεις ζωή!

«Η ίδια η γέννηση ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Ήμουν σε ευφορία μετά. Και όταν ο Αdam φώναξε “Είναι κορίτσι” ήμασταν και οι δύο με δάκρυα στα μάτια» αναπολεί η Irrum. Όμως στις 5 το πρωί μεταφέρθηκε στην εντατική και πάλι ως προφύλαξη εξαιτίας της προηγούμενη χειρουργικής επέμβασης για την καρδιά της.

γυναίκα_έμεινε_παράλυτη_από_τον_επισκληρίδιο_

Τρεις ώρες όμως αργότερα δεν είχε ακόμη καμία αίσθηση στα πόδια της και η Irrum είπε στους γιατρούς ότι ξεκίνησε να ανησυχεί. «Με διαβεβαίωσαν ότι ήταν φυσιολογικό, αλλά εγώ ήμουν πολύ ανήσυχη» λέει η 34χρονη.

Από τις 5 το απόγευμα της επόμενης μέρας είχε αρχίσει ήδη να φοβάται πολύ. Μία ώρα αργότερα οι γιατροί θα ξεκινούσαν να ανησυχούν και αυτοί πολύ. Ο Adam που είναι ερευνητής στο Imperial College του Λονδίνου, αναφέρει:

Δείτε ακόμα «Κριστέλερ» : Η σκληρή ιατρική μέθοδος τοκετού εφαρμόζεται και στην Ελλάδα και έχει οδηγήσει γυναίκες στο θάνατο

«Οι γιατροί έλεγαν τότε ότι η Irrum έπρεπε να είναι σε θέση να σηκωθεί. Άρχισα να ανησυχώ σοβαρά γιατί δεν είχε ακόμα καμία αίσθηση. Ξαφνικά όλοι φάνηκαν να είναι σε κατάσταση πανικού. Όλα ήταν πολύ τρομακτικά».

γυναίκα_έμεινε_παράλυτη_από_τον_επισκληρίδιο_

Το νοσοκομείο αποφάσισε στις 6 το απόγευμα να πει στην άτυχη γυναίκα πως χρειαζόταν μαγνητική τομογραφία αλλά επειδή η δική τους μονάδα είχε κλείσει στις 5 το απόγευμα αποφάσισαν να την μετακινήσουν σε άλλο νοσοκομείο του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο Charing Cross που απείχε λίγα μίλια μακριά.

Η μεταφορά αυτή όμως διήρκησε τέσσερις ώρες κι εκεί έφτασε περίπου στις 10 το βράδυ. Στο Charing Cross οι γιατροί ανακάλυψαν πως η Irrum είχε ένα σπάνιο αιμάτωμα. Συγκεκριμένα η επισκληρίδιος της είχε προκαλέσει θρόμβο ο οποίος συμπίεζε το νωτιαίο μυελό της και την είχε αφήσει παράλυτη.

Δείτε ακόμα Φωτογραφία δείχνει πώς μετακινούνται τα κόκαλα μιας γυναίκας για να γεννήσει και γίνεται viral -Προκαλεί δέος (εικόνα)

Η επείγουσα χειρουργική επέμβαση κράτησε ώρες και ήταν αρκετά απειλητική για την ζωή της. Λίγο αργότερα η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Stoke Mandeville Hospital στο Buckinghamshire το οποίο ειδικεύεται σε κακώσεις που αφορούν τον νωτιαίο μυελό και τελικά πήγε σπίτι της λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2014.

Η γυναίκα είναι επιστήμονας και μέχρι και σήμερα παραμένει παράλυτη. Σκοπεύει να πάει σε μία γερμανική κλινική η οποία προσφέρει εξειδικευμένη φυσιοθεραπεία. «Θα χρειαστεί να περάσω τρεις μήνες στο Κέντρο Αποκατάστασης Geerlofs στο Pforzheim – και θα κοστίσει 40.000 λίρες.”

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Chelsea και Westminster,l είπε σε δήλωση: «Αυτή ήταν μια πολύ περίπλοκη, σπάνια και τραγική υπόθεση και προσφέρουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην κυρία Jetha και την οικογένειά της.

Δείτε ακόμα Καισαρική τομή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πριν και το μετά

Έχουμε αναθεωρήσει τις διαδικασίες μας για την μετα-αναισθητική παρακολούθηση, για την ταχεία μεταφορά σε εξειδικευμένες μονάδες όπως και για την απεικόνιση και νευροχειρουργική. Δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή καθώς η παρούσα υπόθεση είναι αντικείμενο δικαστικής διαδικασίας».

All photos via: dailymail.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τον τοκετό στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close