η-μαμά-που-έδωσε-αυτά-που-δεν-μπόρεσε-να-πάρει-

Η μαμά μου μπόρεσε να δώσει αυτό που δεν πήρε ποτέ και αυτό είναι ευλογία. Ένα κείμενο αφιερωμένο στην κάθε μαμά ξεχωριστά που έδωσε αυτά που δεν μπόρεσε να πάρει.

Η μάνα είναι σε θέση να κάνει πολλές θυσίες για τα παιδιά της. Πολλές μητέρες προσπαθούν να δώσουν στα παιδιά τους αυτά που δεν πήραν ποτέ οι ίδιες. Οι μητέρες που μεγάλωσαν σε οικογένεια χωρίς αγάπη προσπαθούν να δώσουν πολύ αγάπη στα παιδιά τους.

Γιατί μπορεί να θεωρούμε πολλοί από εμάς αυτονόητο ότι ένα παιδί πρέπει να παίρνει άνευ όρων αγάπη από τους γονείς του, όμως αυτό δεν είναι δεδομένο. Μία μητέρα λοιπόν που μεγάλωσε σε μία τέτοια οικογένεια προσπαθεί να δώσει την τριπλή και την τετραπλή αγάπη από αυτή που πήρε.

Δείτε ακόμα Είστε νέοι ακόμα, θα προσπαθήσετε ξανά: Ο πόνος της αποβολής είναι δικός σου

Το κείμενο που θα μοιραστούμε μαζί σας παρακάτω μιλάει ακριβώς γι’ αυτό. Για όλες εκείνες τις μητέρες που μεγάλωσαν σε κατεστραμμένα σπίτια και προσπαθούν να φτιάξουν το πιο όμορφο σπιτικό για τα δικά τους παιδιά. Για εκείνες τις μαμάδες. Για σένα. Διαβάστε παρακάτω: 

«Ευλογία είναι να μπορείς να δώσεις αυτό που δεν πήρες ποτέ». – Glennon Doyle

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου ρητά. Και κάθε φορά που το διαβάζω, σκέφτομαι: «Αυτή είναι η μαμά μου». Γιατί αυτά τα όμορφα λόγια λένε την ιστορία της. Μεγαλώνοντας δεν ένιωσε ποτέ το δώρο μιας ζεστής μητέρας.

η-μαμά-που-έδωσε-αυτά-που-δεν-μπόρεσε-να-πάρει-

Photo via: dreamstime.com

Ποτέ δεν είχε αυτή την αίσθηση ότι την αγαπούσαν δυνατά και άνευ όρων. Ποτέ δεν είχε αυτή την αίσθηση ασφάλειας από αυτούς που προορίζονταν να την προστατεύσουν. Ποτέ δεν είχε την ηρεμία ενός σταθερού ή χαρούμενου σπιτιού.

Δείτε ακόμα Παντελίτσα Φρίξου: Η μητέρα που με χαρά πάντρεψε τον γιο της με άντρα

Ποτέ δεν βρήκε κάποιον να την επευφημεί, να τη στηρίζει στα δύσκολα, να πανηγυρίζει τις νίκες της και να την παρηγορεί. Δεν κατάφερε ποτέ μπαίνοντας στο σπίτι της , να αφήσει το βάρος του κόσμου να κυλήσει από τους ώμους της και να νιώσει σαν: «Τώρα. Τώρα μπορώ να ξεκουραστώ, να ξεκουραστώ σε αυτή την αγάπη».

η-μαμά-που-έδωσε-αυτά-που-δεν-μπόρεσε-να-πάρει-

Photo via: hellofam.com

Ποτέ δεν είχε τον γονέα που θα μπορούσε να στραφεί για βοήθεια, ένα αυτί που ακούει ή μια καρδιά που αγαπάει. Ποτέ δεν είχε αυτή τη φροντιστική παρουσία που θα της μιλούσε για τα δύσκολα , βοηθώντας τη να κατανοήσει τα συναισθήματα της ή λέγοντάς της «Πιστεύω σε εσένα!»

Δεν πήρε ποτέ την απαλή αγκαλιά που σε κρατάει κοντά και σου ψιθυρίζει στην ψυχή «Μπορείς να αφεθείς ». Δεν πήρε ποτέ…. Τόσα πολλά. Αλλά και πάλι, έδωσε. Έδωσε σε μένα και στα αδέρφια μου. Μας έδωσε μια αγάπη που ποτέ δεν αμφισβητήσαμε.

Δείτε ακόμα 20χρονη στο TikTok συγκινεί: Το να γίνω μαμά στα 20 ήταν η καλύτερη έκπληξη όχι ατύχημα

η-μαμά-που-έδωσε-αυτά-που-δεν-μπόρεσε-να-πάρει-

Photo via: dfwchild.com

Μας έδωσε μια μαμά συνδεδεμένη κατευθείαν με την καρδιά μας. Μας έδωσε τη μάνα, που δεν είχε ποτέ. Και ήταν ευλογία. Η δική μας ευλογία. Ξαναέγραψε μια ιστορία. Δίνοντας αυτό που δεν πήρε ποτέ.——————————
Πηγή: YOU ARE LOVED – EMILY ROUSSELL
Μετάφραση: Διαπροσωπικές Σχέσεις

Διαβάστε όλες τις ιστορίες αγάπης στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close