αγοράστε_στα_αγόρια_σας_προφυλακτικά_για_να_ξέρουν_πως_να_τα_χρησιμοποιήσου_όταν_πρέπει_

Μία μαμά αποφάσισε να συμβουλεύσει άλλους γονείς, να αγοράσουν προφυλακτικά στα αγòρια τους έτσι ώστε να ξέρουν τι να κάνουν όταν έρθει η ώρα.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που πιστεύουν ότι οι σ@ξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να μπει στα σχολεία. Θεωρούμε ότι το μάθημα της σ@ξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι απαραίτητο από μικρή ηλικία. Το σ@ξ είναι μία ανθρώπινη ανάγκη και είναι περιττό να κάνουμε πως δεν υπάρχει, γεμίζοντας ψέματα και ανακρίβειες τα παιδιά.

Άλλωστε είναι προτιμότερο να μάθουν για το σ@ξ μέσα από λόγια δασκάλων και ειδικών, παρά μέσα από ταινίες ακατάλληλου περιεχομένου, που δείχνουν το σ@ξ παραποιημένο, εξωπραγματικό και χωρίς κανένα στοιχείο επιμόρφωσης.

Δείτε ακόμα Πως να μεγαλώσουμε τον γιο μας με ενσυναίσθηση και σεβασμό

Το γεγονός ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον, τα παιδιά δεν έχουν την απαραίτητη παιδεία σχετικά με το σ@ξ είναι και ο λόγος που τα παιδιά βιάζονται να το κάνουν, δεν παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις και θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο τόσο για μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη όσο και για κάποιο αφροδίσιο νόσημα.

Αυτές τις απόψεις φαίνεται πως τις ενστερνίζεται και μία μαμά η οποία αποφάσισε να συμβουλεύσει άλλους γονείς, να αγοράζουν στα αγoρια τους προφυλακτικά, έτσι ώστε όταν έρθει η στιγμή τα παιδιά να ξέρουν πως να τα χρησιμοποιήσουν. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ανάρτηση της μητέρας για τα προφυλακτικά

H Shagy είναι μία μητέρα τριών παιδιών και μέσα από μία ανάρτησή της στη δημοφιλής πλατφόρμα του TikTok συμβουλεύει τους υπόλοιπους γονείς να αγοράζουν στα αγoρια τους προφυλακτικά έτσι ώστε όταν μεγαλώσουν και έρθει η στιγμή να ξέρουν και πως να τα χρησιμοποιήσουν.

Σύμφωνα με την ίδια είναι φυσιολογικό και απόλυτα υγιές ένας έφηβος να εξερευνάει το σώμα του και την σ@ξουαλικότητά του ενώ συμπλήρωσε πως οι γονείς θα πρέπει να δίνουν στα παιδιά τους προφυλακτικά για “εξάσκηση”.

Η μητέρα θέλησε να τονίσει πως δίνοντας προφυλακτικά σε νεαρά αγoριά δίνουμε την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά να εξοικειωθούν με την χρήση και την ύπαρξή τους. Έτσι τους μαθαίνεις την ασφάλεια στο σ3ξ και πόσο σημαντική είναι αυτή αλλά και διώχνεις σαν γονιός οποιαδήποτε προκατάληψη σχετικά με το σ@ξ.

Δείτε ακόμα Η πρώτη φορά: Πως πρέπει να το χειριστούμε σαν γονείς;

Επίσης η Shagy τόνισε ότι τα παιδιά, θα πρέπει εκτός από την χρήση του προφυλακτικού θα πρέπει να μάθουν και την αξία της σωστής υγιεινής γύρω από την σεξουαλική πράξη. Συγκεκριμένα είπε:

«Σκεφτείτε το λιγάκι… μαζί με τα προφυλακτικά, δίνεις στα παιδιά και μαντηλάκια καθαρισμού, χαρτομάντηλα και λιπαντικά. Έτσι, μαθαίνουν πώς πρέπει να τα χρησιμοποιούν όλα αυτά πριν κάνουν σ3ξ!

Όταν λοιπόν θα έρθει η ώρα να κοιμηθούν πρώτη φορά με τον/τη σύντροφό τους, δεν θα έχουν αμηχανία, θα ξέρουν πώς να φερθούν και το σημαντικότερο θα παραμείνουν ασφαλείς με τη χρήση προφυλακτικού!».

Δείτε ακόμα “Πως να μιλήσω στο παιδί μου για την αντισύλληψη;” – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς!

Το συγκεκριμένο βίντεο το παρακολούθησε 248.000 φορές και συγκέντρωσε πάνω από 45.700 likes. Φυσικά υπήρξαν και αυτοί που εναντιώθηκαν με τις απόψεις της όμως ευτυχώς οι περισσότεροι συμφώνησαν μαζί της.

Μάλιστα κάποιος σχολίασε πως είναι καλύτερο να έχεις μία μητέρα σαν την Shagy παρά κάποια που ντρέπεται να θίξει φυσιολογικές ανθρώπινες ανάγκες και γεμίζει το παιδί απορίες. Φυσικά και συμφωνούμε μαζί του! Θα συμπληρώσουμε ότι στα αγoρια θα πρέπει να μάθουμε και πως να σέβονται τις γυναίκες, γιατί οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διαπαιδαγώγηση στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: in2life.gr

Close