Εκρήξεις Παιδιών: Αντιμετωπίστε την παράνοια σωστά

Εκρήξεις Παιδιών: Αντιμετωπίστε την παράνοια σωστά. Κάθε φορά που το παιδί έχει μία έκρηξη πρέπει να ξέρουμε πως να την αντιμετωπίσουμε σωστά. Πως γίνεται αυτό;

Σίγουρα τα παιδιά είναι ευτυχία όμως αυτό το ξεχνάμε κάθε φορά που ένα παιδί έχει μία έκρηξη. Οι εκρήξεις παιδιών γίνονται πάντα απροειδοποίητα και τις περισσότερες φορές, σε μέρη με κόσμο. Ένα παιδί μπορεί να ξαφνικά να ξαπλώσει στο πάτωμα του σούπερ μάρκετ και να ξεκινήσει να χτυπιέται και να κλαίει.

Μπορεί να ξεκινήσει να ουρλιάζει σε ένα σπίτι που είμαστε καλεσμένοι και να κλαίει με αναφιλητά λίγο πριν πέσουμε για ύπνο το μεσημέρι. Σε όλους τους γονείς έχει συμβεί και σίγουρα κανένας γονιός δεν είναι πάνω στη στιγμή της παράνοιας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να σκεφτούν λογικά.

Δείτε ακόμα Ξεσπάσματα θυμού στη νηπιακή ηλικία: Τι είναι το tantrum & πως το αντιμετωπίζουμε;

Πολλοί γονείς τα χάνουν, άλλοι γονείς ξεκινούν να φωνάζουν και να φοβερίζουν το παιδί, ενώ μερικοί γονείς αγχώνονται για το πως μπορούν να χειριστούν εκείνη την στιγμή, τις εκρήξεις των παιδιών τους. Μία δημοσίευση του Άγγελου Αρχάγγελου, ήρθε για να μας βάλει σε σκέψεις.

Σε μία ανοιχτή ομάδα στο Facebook που ονομάζεται ΜΕΣΑ, ανέβασε μία εικόνα και εξηγεί πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σωστά τις εκρήξεις των παιδιών μας, διατηρώντας την λογική και την ψυχραιμία μας. Διαβάστε παρακάτω:

«Να βολευτείς στα άβολα»

Λατρεύω αυτή την εικόνα. Δυο απόλυτα ήρεμοι άντρες που περιμένουν το ξέσπασμα να περάσει στο κορίτσι. Οι δύο άντρες είναι ο πατέρας και ο παππούς του δίχρονου κοριτσιού, το οποίο αναγκάστηκε να ξαπλώσει στο πάτωμα και να ξεσπά στη μέση του εμπορικού κέντρου.

Κανένας από τους δύο άνδρες δεν χάνει την ψυχραιμία του, δεν τον εξοργίζει ή δεν του φωνάζει. Απλώς περιμένουν ήσυχα. Δεν της δίνουν αυτό που θέλει, απλά την αφήνουν να εκφράσει τα συναισθήματά της, στην προκειμένη περίπτωση τον θυμό της που δεν πήρε αυτό που θέλει. Κανείς δεν ντρέπεται για την παράσταση που κάνει η μικρή.

εκρήξεις-παιδιών-πως-να-τις-αντιμετωπίσουμε-

Photo via: elenibone.gr

Τα λόγια του ίδιου του πατέρα όταν δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία τα εξηγούν όλα: «Αυτή η ανάρτηση αφορά ένα πράγμα και μόνο ένα πράγμα. Νιώστε άνετα στο άβολο Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς, αλλά ένα πράγμα που με δίδαξε το δικό μου ήταν να μην γίνω γονιός ανάλογα με το τι σκέφτονταν οι άλλοι.

Δείτε ακόμα Τι είναι η αυτοδιεκδίκηση στα παιδιά

Ο μπαμπάς μου πάντα με άφηνε να νιώσω αυτό που έπρεπε να νιώσω, ακόμα κι αν ήταν δημόσια και ντροπιαστικό. Δεν θυμάμαι να μου είπε: «Με ντροπιάζεις! ‘ω’ Μην κλαις! ‘. Μόλις πρόσφατα συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό ήταν για τη δική μου συναισθηματική ανάπτυξη.

εκρήξεις-παιδιών-πως-να-τις-αντιμετωπίσουμε-

Photo via: br.blastingnews.com

Τα παιδιά μας μαθαίνουν και επεξεργάζονται τόσες πολλές πληροφορίες και δεν ξέρουν τι να κάνουν με όλα αυτά τα νέα συναισθήματα που εμφανίζονται». Ας μάθουμε να νιώθουμε άνετα στα άβολα. Ας μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τις εκρήξεις των παιδιών μας με υπομονή και ηρεμία. Τα παιδιά είναι παιδιά μια φορά στη ζωή.

εκρήξεις-παιδιών-πως-να-τις-αντιμετωπίσουμε-

Photo via: captureinsta.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διαπαιδαγώγηση του παιδιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close