κάταγμα στην κλείδα-σε-νεογέννητα-

Κάταγμα κλείδας στο νεογέννητο: Τα  Συμπτώματα που μπορεί να έχει το βρέφος. Παιδίατρος εξηγεί τα συμπτώματα που εκδηλώνει ένα νεογέννητο που έχει κάταγμα κλείδας.

Και τα νεογέννητα μπορούν πάθουν κάταγμα στην κλείδα. Όμως το πρόβλημα με τα νεογέννητα είναι ότι σε αντίθεση με τα μεγάλα παιδιά δεν μπορούν να μιλήσουν και να μας πουν που πονάνε και γιατί. Έτσι πολλές φορές οι γονείς έχουν το άγχος ότι το νεογέννητό τους κάτι έχει αλλά δεν μπορεί να το εκφράσει.

 

Δείτε ακόμα Σοκαριστική ερευνά για τα μωρά που γεννήθηκαν στην Πανδημία: Κάτω ο δείκτης νοημοσύνης

Ο παιδίατρος Ανδρέου Μάριος αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας μέσα από ένα αναλυτικό κείμενο στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ποια είναι τα συμπτώματα που δείχνουν πως ένα νεογέννητο έχει κάταγμα στην κλείδα. Διαβάστε παρακάτω: 

Κάταγμα κλείδας στο νεογέννητο: πώς το καταλαβαίνουμε;

Κάταγμα κλείδας στο νεογέννητο: Συμπτώματα

Τα νεογνά μπορεί να τραυματιστούν κατά την γέννηση, ιδίως αν έχουν κακή θέση ή είναι πολύ μεγάλα για το μέγεθος της πυελικής εξόδου. Το κάταγμα της κλείδας είναι ο πιο συχνός τραυματισμός κατά τον τοκετό και συνήθως οφείλεται σε δυστοκία ώμων.

Δείτε ακόμα Παιδικά εγκαύματα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αντιμετώπισή τους

Μπορεί να ακουστεί χαρακτηριστικός ήχος κατάγματος κατά τον τοκετό ή το νεογνό να παρουσιάζει ελαττωμένες κινήσεις του βραχίονα της προσβεβλημένης περιοχής με ασύμμετρο αντανακλαστικό Moro. Μερικές ημέρες μετά τον τοκετό μπορεί να παρατηρηθεί σχηματισμός ψηλαφητού οζιδίου στην περιοχή.

Πώς αντιμετωπίζεται το Κάταγμα κλείδας στο νεογέννητο;

Κάταγμα κλείδας στο νεογέννητο: Συμπτώματα

Συντηρητικά, με προσοχή κατά τη σίτιση και το ντύσιμο του βρέφους (ήπιες κινήσεις) ώστε να μην πονάει. Η πρόγνωση είναι άριστη, μιας και στα νεογέννητα το κάταγμα επουλώνεται σε 7-10 ημέρες!

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close