μαμά-καταγγέλλει-ότι-η-δασκάλα-της-κόρης-της-της-έκοψε-τα-φτερά-για-την-ζωγραφιά-της-

Μαμά καταγγέλλει: Η δασκάλα της κòρης μου της “έκοψε τα φτερά” λέγοντας της πως η ζωγραφιά της είναι λάθος. Αυτή η απαράδεκτη δασκάλα έκοψε τα φτερά από το παιδί για μία ζωγραφιά.

Οι παιδαγωγοί, είτε μιλάμε για δασκάλους δημοτικού, είτε για νηπιαγωγούς, είτε για βρεφονηπιοκόμους, είτε ακόμη και για βοηθούς βρεφονηπιοκόμων, μαθαίνουν από τα πρώτα κιόλας μαθήματα στην σχολή ότι ένα παιδί πρέπει να γνωρίζει την διαφορά μίας καλής και μίας κακής προσπάθειας, όμως πάντα πρέπει να μην τα παρατάει.

Αυτό οι παιδαγωγοί που σέβονται την δουλειά τους το επιτυγχάνουν επαινόντας το παιδί στην καλή του προσπάθεια και λέγοντας σε μία κακή προσπάθεια του παιδιού “αυτό που έφτιαξες είναι πολύ ωραίο, όμως τι θα έλεγες την επόμενη φορά να δοκιμάζεις να κάνεις διαφορετικά αυτή την λεπτομέρεια;”.

Δείτε ακόμα Όταν το παιδί παίρνει τον ρόλο του συντρόφου – Αρνητικές επιπτώσεις

Έτσι το παιδί θέλει να βελτιωθεί διότι πιστεύει στον εαυτό του και πιστεύει ότι αυτό που έφτιαξε είναι καλό όμως μπορεί να γίνει άριστο. Ένας παιδαγωγός λοιπόν απαγορεύεται να λέει στα παιδιά ότι κάτι είναι λάθος. Ειδικά όταν μιλάμε για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, όταν το παιδί βρίσκεται στο νηπιαγωγείο ή στον παιδικό σταθμό.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε την αυτοπεποίθηση του παιδιού και του κόβουμε τα φτερά σε μία ηλικία που η δημιουργικότητά τους είναι τεράστια και χωρίς τελειωμό και που απορροφούν κάθε γνώση σαν σφουγγάρι.

Αυτή η παιδαγωγός της σημερινής μας ιστορίας όμως, φαίνεται πως έλειπε στο συγκεκριμένο μάθημα. Δεν δίστασε να κόψει τα φτερά αυτού του παιδιού λέγοντας πως η ζωγραφιά που έφτιαξε είναι τελείως λάθος. Το παιδί απογοητεύτηκε με τον εαυτό του και η μητέρα του καταγγέλλει την συμπεριφορά της δασκάλας. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Τα παιδιά είναι πολύ δημιουργικά και σίγουρα κάθε τους προσπάθεια είναι μία καλή προσπάθεια. Αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο νου τους τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι ίδιοι οι γονείς. Ένα παιδί πρέπει να μάθει να βελτιώνετε και να προσπαθεί. Να μην επαναπαύεται πως ό,τι κι αν κάνει θα είναι τέλειο.

Πάντα όμως πρέπει να ξέρει ότι έχει όλα τα προσόντα να γίνει τέλειο σε οτιδήποτε επιθυμεί και πως ποτέ δεν πρέπει να σταματήσει να προσπαθεί. Γι’ αυτό δεν είναι σωστό να επαινούμε κάθε φορά τα παιδιά μας ακόμη κι αν δεν χρειάζεται, όμως δεν είναι και σωστό να τους κόβουμε τα φτερά σε μία προσπάθεια που μπορεί να μην είναι τέλεια, όμως είναι προσπάθεια.

Αυτό φαίνεται πως έκανε όμως μία δασκάλα σύμφωνα με το βρετανικό Independent σε ένα 6χρονο κ@ριτσάκι. Η μητέρα της μέσα από μία δημοσίευσή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Τουίτερ, κατήγγειλε την δασκάλα η οποία έκοψε τα φτερά της 6χρονης κόρης της.

Δείτε ακόμα Πως θα βοηθήσουμε τα παιδιά να ξεπεράσουν την αναβλητικότητά τους

Η κòρη της, έφτιαξε μία πανέμορφη ζωγραφιά όμως η δασκάλα της, αντί να την επαινέσει για την προσπάθειά της και να της πει με όμορφο τρόπο μερικές ιδέες να βελτιώσει την ζωγραφιά, της είπε απλά ότι είναι λάθος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να απογοητευτεί και να γυρίσει θλιμμένη στο σπίτι.

Η ανάρτηση της μητέρας στο Τουίτερ ανέφερε ότι: «Η 6χρονη κόρη μου ζωγράφισε αυτήν την καταπληκτική ζωγραφιά, αλλά η δασκάλα της είπε ότι την έκανε λάθος. Δεν υπάρχει λάθος στην τέχνη! Στενοχωρήθηκε πολύ επειδή η ζωγραφική είναι το αγαπημένο της μάθημα.»

Η μητέρα μάλιστα ζήτησε την γνώμη των υπόλοιπων χρηστών και τους παρακάλεσε να υποστηρίξουν την 6χρονη Eddie η οποία μετά τα λόγια της δασκάλας της ήταν άκρως απογοητευμένη με τον εαυτό της. Η δημοσίευσή της συγκέντρωσε πάνω από 71.000 likes και 8.000 σχόλια καθώς και 5.000 αναδημοσιεύσεις σε λιγότερο από 24 ώρες.

Δείτε ακόμα Παιδίατρος ξεσπά: Μέχρι πότε θα μεγαλώνουμε “μορφωμένα – αμόρφωτα” παιδιά;

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι χρήστες που εξήραν το πνεύμα και την ομορφιά της ζωγραφιάς, ενθαρρύνοντας το 6χρονο παιδί και να μην τα παρατήσει. Συγκεκριμένα αυτές είναι μερικά από τα σχόλια των άλλων χρηστών:

«Edie η ζωγραφιά σου είναι όμορφη και ελκυστική και με κάνει να θέλω να κάνω μια βόλτα μέσα της. Είναι πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα δεν είναι λάθος». «Έξι μόνο ετών… Φέρ’ τε μου τη δασκάλα στο τηλέφωνο! Είναι πανέμορφο!».

μαμά-καταγγέλλει-ότι-η-δασκάλα-της-κόρης-της-της-έκοψε-τα-φτερά-για-την-ζωγραφιά-της-

«Όταν ήμουν στο γυμνάσιο, ο δάσκαλός των Αγγλικών μου είπε να σταματήσω να γράφω ποιήματα γιατί ήταν πολύ παιδαριώδη. Ποτέ όμως δεν σταμάτησα και τώρα είναι το επάγγελμα μου εδώ και πάνω από 20 χρόνια! Η ζωγραφιά σου είναι τέλεια! Συνέχισε. Μη σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι»

Δείτε ακόμα Συγκινητικό: Έλληνας δάσκαλος δίδαξε την ευγένεια στους μαθητές με λεμόνια, σοκολάτακια και μέλι

«Edie, δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ζωγράφισα ένα μπλε άλογο όταν ήμουν στην ηλικία σου και μου είπαν ότι ήταν λάθος. Δυστυχώς το πίστεψα. Γιατί δεν μπορείς να ζωγραφίσεις ένα μπλε άλογο; Μην αφήσεις κανέναν να σου πει πώς να ζωγραφίζεις. Τα μαθηματικά είναι σωστά ή λάθος. Η τέχνη δεν είναι ποτέ»

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία και την διαπαιδαγώγηση στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close