Μένουμε Σπίτι: 8 online εκπαιδευτικά παιχνίδια για να μάθουν τα παιδιά αριθμητική & γραμματική

Η καραντίνα έκλεισε τους ανθρώπους στα σπίτια τους, για να προφυλάξει τις ευπαθείς ομάδες αλλά και για να περιορίσει τα κρούσματα. Μένουμε σπίτι λοιπόν, για το καλό το δικό μας, αλλά και όσων αγαπάμε. Τα σχολεία έχουν κλείσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και κάνουν τους γονείς να ανησυχούν για την πρόοδο των παιδιών τους.

Μπορεί να πραγματοποιούνται online μαθήματα τον τελευταίο καιρό, μέσα από την διδασκαλία εξ’ αποστάσεως, όμως υπάρχουν ακόμη ορισμένα τεχνικά λάθη που προβληματίζουν τους γονείς. Ακόμη κι αν αυτά τα τεχνικά λάθη διορθωθούν, τα παιδιά δεν έχουν συνηθίσει να μαθαίνουν από…απόσταση και ίσως όσο προσαρμόζονται, να μένουν πίσω.

Από τις αρχές του 2000, παιδαγωγοί και ψυχολόγοι επισημαίνουν, ότι το διαδίκτυο μπορεί να επωφελήσει την μάθηση των παιδιών μέσα από το παιχνίδι. Αρχικά, βγήκαν εκπαιδευτικά cd – roms που τα περισσότερα παιδιά του ’90 κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν παίξει!

Εδώ και χρόνια άλλωστε, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι η μάθηση μέσω του παιχνιδιού επιτυγχάνεται με μεγαλύτερη επιτυχία. Πόσο μάλλον, όταν συνδυάζεται με την τεχνολογία, όπου όλοι γνωρίζουμε ότι γοητεύει τα παιδιά…όλων των ηλικιών!

Πλέον, τα cd – roms έχουν φύγει από τη μόδα, αφού το διαδίκτυο μας δίνει την επιλογή να παίξουμε ο,τι παιχνίδι θέλουμε online και δωρεάν. Έτσι, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που μπορείς να βρεις online είναι πολλά κι έχοντας παιδιά, τα έχουμε παίξει…όλοι!

Αποφασίσαμε λοιπόν, να κάνουμε ένα άρθρο επισημαίνοντας τα 8 αγαπημένα μας online παιχνίδια με το τελευταίο, να είναι αφιερωμένο στο Πάσχα και την θρησκευτική του ιστορία! Μπορείτε να κρατήσετε την πρόοδο των παιδιών σου σε άριστο επίπεδο με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Δείτε παρακάτω:

Εξάσκηση στη προπαίδεια μέσω του…πέναλτι 

Τα παιδιά αγαπούν πολύ το παιχνίδι. Μάλιστα, αγoρια και κορίτσια δείχνουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στο ποδόσφαιρο, αφού είναι ένα εύκολο άθλημα που μπορούν να παίξουν παιδιά όλων των ηλικιών! Έτσι, αν το παιδί σας λατρεύει το ποδόσφαιρο, όμως δυσκολεύεται στη προπαίδεια, το παρακάτω online παιχνίδι θα το βοηθήσει πολύ!

Μέσα από το ποδόσφαιρο λοιπόν και μάλιστα μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι, το παιδί μαθαίνει την προπαιδεία με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο! Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι πατώντας ΕΔΩ 

Εξάσκηση στη προπαίδεια μέσω του…Εκατομμυριούχου 

Ο Εκατομμυριούχος είναι ένα τηλεοπτικό παιχνίδι γνώσεων, το οποίο είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία μερικά χρόνια πριν. Μέσα από αυτό το όμορφο παιχνίδι γνώσεων λοιπόν, τα παιδιά μας μπορούν να εξασκηθούν στη προπαίδεια, απαντώντας σωστά, σε ρωτήσεις που την αφορούν! Μπορείτε να παίξετε πατώντας ΕΔΩ 

Εξάσκηση στη προπαίδεια μέσω του…λαβύρινθου! 

Διαδραστικά παιχνίδια τα οποία έχουν να κάνουν με περιπέτειες, είναι τα αγαπημένα όλων των παιδιών! Αυτό, φαίνεται πως το κατάλαβαν πολύ καλά ορισμένοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι, σε στυλ pacman έτσι ώστε τα παιδιά να εξασκηθούν στη προπαίδεια. Μπορείτε να το παίξετε πατώντας ΕΔΩ 

Μένουμε Σπίτι: 8 online εκπαιδευτικά παιχνίδια για να μάθουν τα παιδιά αριθμητική & γραμματική

Photo via: e-didaskalia.blogspot.com

Εξάσκηση στην γλώσσα κάνοντας τα παιδιά…ντετέκτιβς! 

Τα παιχνίδια μυστηρίου είναι παιχνίδια τα οποία αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά! Έτσι, ένα παιχνίδι μυστηρίου, μπορεί μέσα από τον πιο διασκεδαστικό τρόπο να μάθει στα παιδιά βασικούς κανόνες της γλώσσας! Μπορείτε να το παίξετε ΕΔΩ 

Μένουμε Σπίτι: 8 online εκπαιδευτικά παιχνίδια για να μάθουν τα παιδιά αριθμητική & γραμματική

Photo via: Pinterest

Εξάσκηση στην γραμματική με ένα…κλασικό παιχνίδι! 

Από τα πρώτα χρόνια, που ξεκίνησε το διαδίκτυο να προσφέρει online παιχνίδια σε μικρούς και μεγάλους, το παιχνίδι όπου προσπαθείς να…πιάσεις τα ζωάκια που κρύβονται διαρκώς στις τρύπες τους, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι συνεχίζει να είναι το αγαπημένο των παιδιών μας, αφού τους προσφέρει διασκέδαση και τους κάνει να θέλουν να παίξουν ξανά και ξανά. Έτσι, αυτή τη φορά, μπορούν να παίξουν με το ίδιο πάθoς προσπαθώντας να πιάσουν το…σωστό ρήμα! Μπορείτε να το παίξετε ΕΔΩ

Εξασκήσου στις συνώνυμες και τις αντώνυμες λέξεις

Τα συνώνυμα και τα αντώνυμα δυσκολεύουν μια μεγάλη μερίδα των μαθητών. Είναι όμως πολύ χρήσιμα διότι διδάσκονται ακόμη και στην Γ Λυκείου, αφού εξετάζονται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Είναι ένας πάρα πολύ καλός τρόπος, να μάθεις να χρησιμοποιείς τις λέξεις σωστά και ως επί το πλείστον, να μιλάς σωστά ελληνικά.

Το παιχνίδι που μας αρέσει πολύ, είναι κατάλληλο για παιδιά της Β’ και της Γ’ Δημοτικού και φαίνεται πως με έναν πολύ ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο, τα κάνει να μαθαίνουν τα συνώνυμα και τα αντώνυμα των λέξεων! Μπορείτε να το παίξετε ΕΔΩ 

Μένουμε Σπίτι: 8 online εκπαιδευτικά παιχνίδια για να μάθουν τα παιδιά αριθμητική & γραμματική

Photo via: Pinterest

Εξάσκηση στο λεξιλόγιο παίζοντας…κρεμάλα

Η κρεμάλα είναι ένα παραδοσιακό παιχνίδι που όλα τα παιδιά έχουν παίξει. Από μόνο του, μας μαθαίνει την σωστή ορθογραφία των λέξεων καθώς επίσης, ενισχύει το λεξιλόγιό μας! Έτσι, μπορούν τα παιδιά σας να παίξουν κρεμάλα ΕΔΩ και να μάθουν με τον πιο χαρούμενο τρόπο.

Μαθαίνουμε τα ελληνικά Πασχαλινά παιχνίδια 

Το Πάσχα έφτασε και τα παιδιά μας δε θα το γιορτάσουν με τον τρόπο που είχαν συνηθίσει. Παρόλα αυτά, η διασκέδαση δεν πρέπει να λείψει από τα σπίτια μας. Αν μπορεί να συνδυαστεί και με την γνώση, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

Το παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε ΕΔΩ μαθαίνει στα παιδιά τα ελληνικά πασχαλινά έθιμα, μέσα από ένα κουίζ γνώσεων παρουσιάζοντας τους εικόνες! Απλά τέλειο!

Μένουμε Σπίτι: 8 online εκπαιδευτικά παιχνίδια για να μάθουν τα παιδιά αριθμητική & γραμματική

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close