γονείς-κοιμούνται-μαζί-με-το-παιδί-συμβουλές ψυχολόγου-

Μην αφήνετε τα παιδιά να κοιμούνται μαζί σας από μικρά: Η απάντηση. Ένα κείμενο απάντηση, σε όλους όσους λένε πως το να κοιμόμαστε μαζί με τα παιδιά μας είναι κακό.

Σίγουρα το έχετε ακούσει έστω και μία φορά στην ζωή σας σαν γονιός. “Δεν πρέπει να κοιμάσαι μαζί με το παιδί, γιατί όταν μεγαλώσει δεν θα ξεκολλάει”. Η αλήθεια είναι πως το να κοιμάσαι συνεχώς μαζί με το παιδί δεν είναι λύση. Όμως κανένα παιδί δεν ένιωσε άσχημα να κοιμάται με την μαμά ή τον μπαμπά.

Όλοι φοβόμαστε πως τα παιδιά δεν θα ανεξαρτητοποιηθούν και μερικές φορές απομακρυνόμαστε επίτηδες από κοντά τους. Ένα κείμενο από τον ψυχολόγο Δημήτριος Ι. Πετρούνιας που μας έβαλε σε σκέψεις σχετικά με αυτό το ζήτημα. Διαβάστε παρακάτω: 

Μην αφήνετε τα παιδιά να κοιμούνται μαζί σας από μικρά: Η απάντηση

Από τη μέρα που γεννήθηκε ο γιος μου, τον νανουρίζω και τον κουνώ μέσα στην αγκαλιά μου μέχρι να αποκοιμηθεί. Mια μέρα στην δουλειά έτυχε να το αναφέρω σε μια συνάδελφο μου, τότε μου είπε πως κι εκείνη είχε κάνει το ίδιο με τον γιο της όταν ήταν μωρό.

Μου είπε πόσο πολύ όλοι της έλεγαν τότε, πως το μόνο που θα κατάφερνε θα ήταν να μην φύγει ποτέ απ’ το κρεβάτι της κι ότι θα έμενε εκεί μέχρι να πάει φαντάρος!

γονείς-κοιμούνται-μαζί-με-το-παιδί-συμβουλές ψυχολόγου-

Photo via: Pinterest

Κι έπειτα μου εκμυστηρεύτηκε κάτι που συνέβη λίγες βδομάδες πριν. Μου εξήγησε πως μια μέρα ο έφηβος πια γιος της, γύρισε από το σχολείο αναστατωμένος. Δεν θέλησε να της πει τίποτα, κλείστηκε στο δωμάτιο του, φόρεσε τα ακουστικά του, έπαιξε λίγο με το κινητό του κι έβαλε τα κλάματα.

Δείτε ακόμα Μαμά, τι να κάνω; Βαριέμαι: Το καθημερινό πρόβλημα των γονιών με τα κλειστά σχολεία

Μου είπε πως προσπάθησε να του αφήσει τον χώρο που είχε ανάγκη και το βράδυ έπεσε για ύπνο χωρίς να τον ενοχλήσει. Είχε σχεδόν αποκοιμηθεί όταν η πόρτα άνοιξε κι ο γιος της μπήκε στο δωμάτιο. Ανέβηκε στο κρεβάτι, ξάπλωσε δίπλα της, ακούμπησε το κεφάλι του στον ώμο της και δακρυσμένος της τα είπε όλα.

γονείς-κοιμούνται-μαζί-με-το-παιδί-συμβουλές ψυχολόγου-

Photo via: psycology.gr

Για εκείνο το κòρίτσι που του είχε ραγίσει την καρδιά και για τους φίλους του που είχαν γελάσει μαζί του. Της είπε πόσο πολύ δυσκολεύεται τελευταία να είναι ο εαυτός του. Τότε κι εκείνη του μίλησε για την πρώτη φορά που η καρδιά της ράγισε, για τότε που οι συμμαθητές της υπήρξαν πολύ σκληροί μαζί της.

Του είπε πως καταλαβαίνει… Μίλησαν για ώρες στα σκοτεινά μέχρι που τον πήρε ο ύπνος. Ήταν ακόμη στεναχωρημένος μα είχε πλέον φύγει το βάρος μέσα απ’ την καρδιά του.

Δείτε ακόμα 2 ώρες στην κίνηση για ένα μπάνιο; Ας κάνουμε κι άλλα πράγματα με τα παιδιά

” Ξέρεις” μου είπε τελειώνοντας την αφήγηση της, ” Όταν ο γιος μου ήταν μικρός φοβόμουν τόσο πολύ μη καταλήξω τελικά με έναν έφηβο που θα με αποζητά διαρκώς τα βράδια, που δεν κατάλαβα ποτέ πόσο υπέροχο πραγματικά θα ήταν κάτι τέτοιο.”

γονείς-κοιμούνται-μαζί-με-το-παιδί-συμβουλές ψυχολόγου-

Photo via: thessalonikiartsandculture.gr

🖊Words by Ιrknost
📷 @angelickpicture
Σμαράγδη Μαστορακάκη Τυροβολά • Trauma Informed • Childbirth Educator • Birth Doula • Mom of Two The Birth Ride

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία του παιδιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close