στην-Ιταλία-τα-παιδιά-δεν-είναι-υποχρεωμένα-να-βλέπουν-την-γιαγιά-και-τον-παππού-

Μπορεί στην Ελλάδα να θεωρούμε ντροπή τα παιδιά να μην έχουν σχέσεις με τους παππούδες όμως στην Ιταλία αυτό δεν υφίσταται.

Η ελληνική οικογένεια είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για το πόσο δεμένη είναι. Τόσο δεμένη, που μερικές φορές καταντάει κάπως παραβιαστική. Όπως και να ‘χει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γίνεται συζήτηση για το αν τα παιδιά πρέπει να έχουν σχέσεις με παππούδες και γιαγιάδες αν δεν το θέλουν.

Επίσης συζητάμε πολύ έντονα και το να μην πιέζουμε τα παιδιά να αγκαλιάζουν και να φιλούν τον οποιοδήποτε αν δεν το επιθυμούν. Φαίνεται λοιπόν πως στην Ιταλία τα παιδιά δεν είναι υποχρεωμένα να βλέπουν τον παππού και την γιαγιά αν δεν το θέλουν. Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα Το μεγαλύτερο βάρος για ένα παιδί είναι να ζήσει τη ζωή των γονιών του…

Μία ιστορία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου είναι αυτοί με τους δύο γονείς από την Ιταλία που κατέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας για να αποφασίσει αν τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να βλέπουν την γιαγιά και τον παππού. Το κατώτατο δικαστήριο τα είχε αναγκάσει να τους βλέπουν και οι γονείς διαφωνούσαν.

στην-Ιταλία-τα-παιδιά-δεν-είναι-υποχρεωμένα-να-βλέπουν-την-γιαγιά-και-τον-παππού-

Photo via: mothersblog.gr

Η δικαστική διαμάχη κρατούσε χρόνια και αφορούσε τους παππούδες και τον θείο από την μία πλευρά και τους γονείς από την άλλη. Οι παππούδες έκαναν αγωγή στο δικαστήριο του Μιλάνο λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να δουν τα εγγόνια τους επειδή οι γονείς τους εμπόδιζαν.

Οι παππούδες το 2019 κέρδισαν την πρώτη δίκη όταν το κατώτατο δικαστήριο είχε ορίσει ότι τα παιδιά πρέπει να βλέπουν τους παππούδες τους, ακόμη και με παρουσία κοινωνικού λειτουργού, ενώ προειδοποιούσαν τους γονείς για πιθανά ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η απόσταση των παιδιών από τους παππούδες.

Δείτε ακόμα Η κατανόηση της πραγματικότητας θα βοηθήσει τους εφήβους να διαχειριστούν τις άσχημες σκέψεις

Οι γονείς όμως επέμεναν ότι τα παιδιά δεν περνούσαν καλά σε αυτές τις συναντήσεις ειδικά μετά το ξέσπασμα της οικογενειακής διαμάχης. Έκαναν λοιπόν έφεση και τελικά το ανώτατο δικαστήριο εξελίχθηκε υπέρ των γονιών.

στην-Ιταλία-τα-παιδιά-δεν-είναι-υποχρεωμένα-να-βλέπουν-την-γιαγιά-και-τον-παππού-

Photo via: infokids.gr

Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να διατηρεί σχέσεις με τους παππούδες και τις γιαγιάδες του, ακόμη και αν το ζευγάρι χωρίσει. Όπως και οι παππούδες έχουν το αντίστοιχο δικαίωμα και μπορούν να προσφύγουν στο δικαστήριο, αν οι γονείς τους αποκλείσουν και πιστεύουν πως αυτό μπορεί να βλάψει το παιδί.

Αυτό που κάνει αίσθηση όμως είναι ότι τα παιδιά δεν είναι υποχρεωμένα να έχουν σχέσεις με παππούδες και γιαγιάδες αν αυτό δεν το έχουν ανάγκη.

Δείτε ακόμα Ως παιδί πλήρωσα για όλα τα παιδικά μου λάθη σαν να ήμουν ενήλικος

στην-Ιταλία-τα-παιδιά-δεν-είναι-υποχρεωμένα-να-βλέπουν-την-γιαγιά-και-τον-παππού-

Photo via: mama365.gr

Κάτι που αποδεικνύει ότι τα παιδιά, μπορούν να έχουν άποψη ως ένα σημείο για τα θέλω τους και μερικές φορές η ψυχολογία τους επηρεάζεται περισσότερο αρνητικά όταν καταπιέζονται. Τροφή για σκέψη.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close