Το παιδί έχει φόβο με την θάλασσα; Κόλπα για να τον ξεπεράσει

Το παιδί έχει φόβο με την θάλασσα; Κόλπα για να τον ξεπεράσει. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε 4 κόλπα που θα βοηθήσουν το παιδί να ξεπεράσει τον φόβο με την θάλασσα.

Η θάλασσα είναι υπέροχη και τα περισσότερα παιδιά κάθε Καλοκαίρι δεν ξεκολλούν τόσο από τα νερά της όσο και από την αμμουδιά της. Όμως δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι. Υπάρχουν μερικά παιδιά που έχουν φόβο με την θάλασσα.

Μπορεί κάποιο τραυματικό περιστατικό του παρελθόντος. Μπορεί απλά το παιδί να έχει αυξημένο αίσθημα του φόβου και εφόσον δεν νιώθει ασφάλεια μέσα στο νερό, να μην θέλει και να το πλησιάσει.

Δείτε ακόμα Τελικά βλάπτει το διαζύγιο τα παιδιά;

Όπως και να ‘χει υπάρχουν 4 κόλπα που θα βοηθήσουν το παιδί να ξεπεράσει τον φόβο με την θάλασσα και θα τα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Μην το πιέσετε

Το παιδί δεν χρειάζεται πίεση για να μπει στο νερό. Δεν πρέπει να του λέτε συνεχώς ότι πρέπει να μπει και πρέπει να το δοκιμάσει. Όπως κάθε άνθρωπος με έναν φόβο έτσι και τα παιδιά έχουν ανάγκη τον χρόνο τους για να εξοικειωθούν με κάτι. Εσείς μπορείτε να το προτείνετε μία φορά αλλά αν το παιδί αρνηθεί, τότε εκεί πρέπει να σταματήσει και η συζήτηση.

το-παιδί-φοβάται-την-θάλασσα-τρόποι αντιμετώπισης-

Photo via: imommy.gr

Κάντε το να ακολουθήσει το παράδειγμά σας

Αντί λοιπόν να πιέσετε το παιδί να κάνει κάτι που δεν θέλει και να σας εμπιστευτεί με το ζόρι, μπορεί να δει το δικό σας παράδειγμα. Μπείτε στην θάλασσα και περάστε καλά.

Παίξτε με τα νερά, κάντε βουτιές, πείτε πόσο όμορφα και δροσερά είναι τα νερά. Το παιδί αν σας βλέπει να περνάτε εσείς καλά μέσα στην θάλασσα από ένα σημείο και μετά θα θελήσει να σας ακολουθήσει.

το-παιδί-φοβάται-την-θάλασσα-τρόποι αντιμετώπισης-

Photo via: zougla.gr

Αφήστε το να σας μιλήσει για το τι ακριβώς το φοβίζει στην θάλασσα και αναλύστε αυτούς τους φόβους

Κάθε φόβος όσο παράλογος κι αν είναι για μερικούς αποτελεί έναν φόβο. Αν θέλουμε το παιδί να αντιμετωπίσει τον φόβο του θα πρέπει αρχικά να τον αναλύσουμε μαζί του. Ρωτήστε το τι είναι ακριβώς αυτό που το τρομάζει με την θάλασσα.

Δείτε ακόμα Το παραχάϊδεμα στα παιδιά 2-5 ετών έχει επιπτώσεις

Λύστε του κάθε απορία για την θάλασσα αλλά και για την συγκεκριμένη θάλασσα που έχετε σκοπό να κολυμπήσετε εκείνη την στιγμή ή τις επόμενες μέρες. Μοιραστείτε μαζί του δικές σας προσωπικές ιστορίες για όμορφα βιώματα σας στην θάλασσα.

το-παιδί-φοβάται-την-θάλασσα-τρόποι αντιμετώπισης-

Photo via: Pinterest

Διοργανώστε παιδικά παιχνίδια στην θάλασσα

Τα παιδιά λειτουργούν με το συναίσθημα. Μπορεί να φοβούνται να ανέβουν στα συγκρουόμενα, αλλά επειδή ένας φίλος τους θέλει να ανέβει και αφού ανέβει δείχνει να περνάει καλά, αμέσως θέλουν να το δοκιμάσουν.

Καλό θα ήταν λοιπόν να κανονίσετε τις καλοκαιρινές σας βουτιές παρέα με άλλα ζευγάρια που έχουν παιδιά. Έτσι διοργανώστε παιδικά παιχνίδια εκεί που σκάει το κύμα ή στα ρηχά με μπάλες και περάστε καλά. Το παιδί βλέποντάς σας να περνάτε καλά θα θέλει να γίνει μέρος της ομάδας σας.

το-παιδί-φοβάται-την-θάλασσα-τρόποι αντιμετώπισης-

Photo via: iatropedia.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μωρά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close