το-σχόλιο-της-δασκάλας-που-συγκίνησε-το-διαδίκτυο-κάνε-όσα-προλάβεις-

Το σχόλιο δασκάλας που έριξε το διαδίκτυο: Κάνε όσα προλάβεις. Αυτή η δασκάλα κατάφερε να συγκινήσει την μητέρα, τον μαθητή της αλλά και όλο το υπόλοιπο διαδίκτυο με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την μόρφωση.

Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει πολλές ελλείψεις. Ωθεί τα παιδιά από μικρή ηλικία να γίνουν μέρος ενός άκρως ανταγωνιστικού συστήματος που το μόνο που θα τους νοιάζει είναι να πάρουν καλούς βαθμούς ή κάποια προαγωγή σαν ενήλικες, ακόμη κι αν χρειαστεί να πατήσουν επί πτωμάτων για να το πετύχουν.

Η διδακτέα ύλη πλέον έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη ακόμη και από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά από πολύ νωρίς να ξεχνούν την παιδική τους ηλικία και την ανάγκη τους να παίξουν, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των διαβασμάτων.

Δείτε ακόμα Θεσσαλονίκη: Γονείς έφτιαξαν ένα Δημοτικό σχολείο στολίδι

Φροντιστήρια σε μαθήματα που δεν καταλαβαίνουν, φροντιστήρια ξένων γλωσσών που ξεκινούν τουλάχιστον από την τρίτη Δημοτικού, εξωσχολικές δραστηριότητες έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για όταν μεγαλώσουν, άγχος, άγχος, άγχος.

Σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχουν δάσκαλοι που το υπηρετούν τυφλά διαιωνίζοντας το πρόβλημα και δάσκαλοι που αποφάσισαν να κάνουν του κεφαλιού τους, κάνοντας ουσιαστικά καλό στα παιδιά. Όπως η δασκάλα του σημερινού μας άρθρου.

Αυτή η δασκάλα κατάφερε να ανακουφίσει το μαθητή της από ένα σημαντικό άγχος, να δώσει τα φώτα της στους υπόλοιπους συναδέλφους σχετικά με το πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τα παιδιά και ποιες πρέπει να είναι οι πραγματικές τους προτεραιότητες και φυσικά να συγκινήσει το διαδίκτυο. Διαβάστε παρακάτω:

Το σχόλιο δασκάλας που έριξε το διαδίκτυο: Κάνε όσα προλάβεις

Η μητέρα αλλά και Προσωποκεντρική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Συμβουλευτική Γονέων Ευγενία Βαγιανού όπως δηλώνει μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook εξεπλάγην ευχάριστα όταν πριν λίγες μέρες πήρε στα χέρια της ένα σημείωμα από την κυρία Εύη, την δασκάλα του γιου της.

Σύμφωνα με την κυρία Ευγενία χρειάστηκε να λείψουν οικογενειακά με τον μικρό για 5 μέρες σε ταξίδι. Ο μικρός είχε αγχωθεί διότι ήξερε ότι 5 μέρες μακριά από την σχολική αίθουσα θα τον κρατούσαν μακριά από τα μαθήματα και αυτό θα σήμαινε ότι θα είχε πολλές παραπάνω μαζεμένες υποχρεώσεις αφού γύριζε.

το-σχόλιο-της-δασκάλας-που-συγκίνησε-το-διαδίκτυο-κάνε-όσα-προλάβεις-

Photo via: psychologynow.gr

Όμως η υπέροχη αυτή δασκάλα κυρία Εύη αποφάσισε να του μάθει ένα άλλο, πιο σημαντικό μάθημα. Να ζει καινούριες εμπειρίες, να απολαμβάνει τα ταξίδια του, διότι δεν θα παρουσιάζονται πάντα με τόση ευκολία στην ζωή του και όσων αφορά τα μαθήματα…ας κάνει ό,τι προλάβει!

Δείτε ακόμα Αποσχολειοποίηση: Η νέα αμφιλεγόμενη εκπαιδευτική μέθοδος

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο ευχαριστίας που δημοσίευσε η Ευγενία Βαγιανού στην προσωπική της σελίδα στο Facebook μαζί με την εικόνα από το σημείωμα που άφησε η δασκάλα στον μικρό μαθητή:

Η δασκάλα του Κυριάκου η κα Evi Papaspyrou έστειλε στον γιο μου ένα μήνυμα που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας γιατί με άγγιξε με την ανοιχτοσύνη που βλέπει την « μόρφωση».

το-σχόλιο-της-δασκάλας-που-συγκίνησε-το-διαδίκτυο-κάνε-όσα-προλάβεις-

Photo via: Pinterest

Σε περίληψη, το ιστορικό είναι ότι απουσίασε από το σχολείο για μια εβδομάδα σε ένα οικογενειακό ταξίδι. Κατόπιν συνεννόησης η κα Εύη του έστειλε όλες τις εργασίες της εβδομάδας που έλειπε για να τις κάνει. Όμως στο τέλος του είχε γράψει κι ένα μικρό « μυστικό» το οποίο σας παραθέτω:

Δείτε ακόμα Δάσκαλος συγκινεί με τα πιο όμορφα μπράβο στις εργασίες των μαθητών του

Να πω ότι ο γιος μου προβληματιζόταν ότι πέντε σχολικές μέρες ήταν πολλές για να λείψει – χωρίς σοβαρό λόγο- όπως ακριβώς μου είπε γιατί θα έχανε πολλά μαθήματα.

Όταν διάβασε το σημείωμα της δασκάλας του έβγαλε ένα αναστεναγμό ανακούφισης και τα μάτια του έλαμψαν! Πόσο τον απενεχοποίησαν και το απελευθέρωσαν αυτές οι λίγες μαγικές γραμμούλες!!

το-σχόλιο-της-δασκάλας-που-συγκίνησε-το-διαδίκτυο-κάνε-όσα-προλάβεις-

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close