Ελλάδα :  Το στοιχειωμένο χωριό της Ελλάδας που ζουν μόνο κούκλες

Το «στοιχειωμένο» Ελληνικό χωριό όπου ζουν μόνο κούκλες  – Σε ποια περιοχή της Ελλάδας βρίσκεται  (εικόνες)

Κάπου ανάμεσα χιλιάδες νησιά και νησίδες της, τα ορεινά της χωριά και τις πόλεις με την πλούσια ιστορία, η Ελλάδα έχει αμέτρητους παράξενους και άγνωσους προορισμούς, που μια ζωή δε φτάνει για να τα εξερευνήσουμε όλα.

Ένα από αυτά είναι ένα μυστηριώδες κτίριο, που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Θολό και Λέπρεο, στη Ζαχάρω του Νομού Ηλείας.

Δείτε επίσης : Αγία Σοφία: Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς και μερικοί άλλοι διάσημοι θρύλοι

Το κτίριο αυτό στέκει μόνο του, στη μέση του περιφερειακού δρόμου, δίπλα σε ένα μποστάνι και ακριβώς κάτω από μια κληματαριά. Είναι περικυκλωμένο από βράχια και χαμηλή βλάστηση, ενώ είναι τόσο αποκομμένο, που μοιάζει σαν να είναι το μοναδικό σπίτι ενός «στοιχειωμένου χωριού».

Ο λόγος για το Τίμπουλις, ένα κτίσμα που μοιάζει με χωριάτικο καφενείο-παντοπωλείο μιας άλλης εποχής, το οποίο αν και αρχικά δίνει την εντύπωση ότι είναι εγκαταλελειμμένο, στην πραγματικότητα έχει αρκετούς… «μόνιμους κατοίκους».

Οι κάτοικοι, όμως, που θα βρείτε μέσα και έξω από το κτίριο έχουν μια ιδιαιτερότητα, που δε συναντά κανείς στα περισσότερα χωριά: είναι κούκλες βιτρίνας. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους επισκέπτες, οι κούκλες αυτές αλλάζουν καθημερινά θέση και στάση σώματος, προσδίδοντας κάτι ακόμα πιο ανατριχιαστικό σε αυτή την ασυνήθιστη αύρα μυστηρίου που χαρακτηρίζει το Τίμπουλις.

Ελλάδα : Το στοιχειωμένο χωριό της Ελλάδας που ζουν μόνο κούκλες

Δείτε επίσης : Γίνεται να σε σκοτώσει ένα χασμουρητό: Τα πιο περίεργα αίτια θανάτου στον κόσμο

Με την πρώτη ματιά, οι κούκλες μοιάζουν με πραγματικούς κατοίκους και επισκέπτες του χωριού. Είναι ντυμένες με απλά, καθημερινά ρούχα και κάθονται άλλοτε στο μπαλκόνι ρεμβάζοντας, ενώ άλλοτε θα τις δείτε μέσα στο κτίριο ή και κάτω από την κληματαριά, να απολαμβάνουν τον καφέ ή τη μπίρα τους. Υπάρχει ακόμα και μια κούκλα-μωρό, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα καρότσι.

Πέρα από τις κούκλες, ωστόσο, το Τίμπουλις διαθέτει στο εσωτερικό του μια σειρά από παράξενα, παλιά αντικείμενα-αντίκες, όπως γιαταγάνια, μπαούλα και παλιές κούνιες. Μάλιστα, δίπλα στο καφενείο-παντοπωλείο υπάρχει ακόμα και μια τουαλέτα, συμπληρώνοντας έτσι το αλλόκοτο σκηνικό.

Ελλάδα : Το στοιχειωμένο χωριό της Ελλάδας που ζουν μόνο κούκλες

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα ιδιότυπο μουσείο, το οποίο δημιούργησε ένα ζευγάρι Γερμανών σύμφωνα με το ieidiseis.gr , που ήρθαν αρχικά για τουρισμό στη χώρα μας αλλά γρήγορα την ερωτεύτηκαν και αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ελλάδα μόνιμα.

Η Ούλι και ο σύζυγός της Τίμπορ (εξ’ ου και η ονομασία «Τίμπουλις») είχαν μέσα στα χρόνια συλλέξει μια σειρά από παράξενα αντικείμενα και κούκλες που βρήκαν στα σκουπίδια.

Δείτε επίσης :Γιατί κοιμόμαστε και περίεργα πράγματα για τα όνειρα που δεν ξέρετε.

Κάπως έτσι, αποφάσισαν να μετατρέψουν ένα παλιό σπίτι κοντά στη δική τους κατοικία, σε ένα πραγματικό μουσείο, μέσα στο οποίο θα «ζουν» οι κούκλες τους. Η είσοδος στο χώρο είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες, ενώ το σκηνικό που θα αντικρίσετε περνώντας θα είναι διαφορετικό κάθε φορά, καθώς πηγαίνουν οι ίδιοι και τους αλλάζουν θέση και στάση σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Ελλάδα : Το στοιχειωμένο χωριό της Ελλάδας που ζουν μόνο κούκλες

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο

Close