19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_

19 φωτογραφίες που θα σας θυμίσουν το σπίτι της γιαγιάς. Το σπίτι της γιαγιάς ήταν το αγαπημένο μας σπίτι στα παιδικά μας χρόνια. Σίγουρα όποια ευχάριστη παιδική ανάμνηση με την οικογένειά μας έχουμε, την έχουμε ζήσει μέσα στο σπίτι της γιαγιάς.

Τα φαγητά που έφτιαχνε, το ότι μας τα τάιζε με το ζόρι, η ζακέτα που μας πίεζε να φορέσουμε μέχρι και τέλη Μαΐου γιατί “το βράδυ έχει ψύχρα”, μέχρι τα παραμύθια που μας διάβαζε, τα παιχνίδια που μας έδινε να παίξουμε και τα παιχνίδια που κάναμε στην αυλή μας.

Δείτε ακόμα 50 αστείες φωτογραφίες συγκατοίκησης: Θα ταυτιστείτε

Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε για εσάς 19 αστείες και γλυκές συνάμα εικόνες που θα σας θυμίσουν κι εσάς το σπίτι της γιαγιάς. Είστε έτοιμοι να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια με μία χιουμοριστική αύρα; Διαβάστε παρακάτω: 

Την θυμάστε αυτήν την κούκλα; Βέβαια και την θυμάστε. Είναι οι κούκλες που είχαν κρατήσει οι γιαγιάδες μας και πιθανότατα ήταν οι κούκλες που έπαιζαν οι μητέρες μας μαζί τους. Κούκλες με πολύ φουσκωτά φορέματα που μας άρεσαν πολύ και δεν μας άρεσαν καθόλου, λίγα χρόνια αργότερα.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_

Τα ραφτικά της γιαγιάς είχαν πάντα μία ξεχωριστή θέση μέσα στο σπίτι. Ακόμη κι αν η γιαγιά σου δεν ήξερε να πλέκει, σίγουρα είχε άκρως τακτοποιημένα τα ραφτικά της. Σίγουρα προσπάθησε να σε μάθει να ράβεις κουμπιά από 9 χρονών, ειδικά αν γεννήθηκες κòριτσάκι.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_ Ραφτικα_

Μπορεί εσύ να μην θες ούτε να τα βλέπεις αυτά τα χαλιά μέσα στο σπίτι σου, όμως η γιαγιά σου τα λάτρευε. Όσα περισσότερα σχέδια και χρώματα είχαν τα χαλιά τόσο πιο μοντέρνα ήταν για την γιαγιά σου. Τι να πεις κανείς…

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_ Χαλί_

Φυσικά και η γιαγιά σου είχε πολλά σεμεδάκια. Σεμεδάκια πάνω από την τηλεόραση, σεμεδάκια στο ξύλο του κρεβατιού, σεμεδάκια στα ράφια. Κι ένα τεράστιο σεμεδάκι που το τοποθετούσε πάνω από το τραπεζομάντηλο της τραπεζαρίας. Γιατί έτσι.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_

Αυτά τα κάδρα υπήρχαν σίγουρα στο σπίτι της γιαγιάς. Κανείς δεν γνώριζε τον ζωγράφο, κανείς δεν γνώριζε από που τα πήρε, αλλά υπήρχαν. Και ήταν είτε ίδια είτε πανομοιότυπα σε κάθε σπίτι. Σίγουρα οι ζωγράφοι τους, είχαν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, ακόμη κι αν το όνομά τους, δεν το γνώριζαν και πολλοί άνθρωποι.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_ Κάδρα_

Οι γιαγιάδες έχουν πολλά χόμπι για να γεμίζουν την μέρα τους. Και οι περισσότερες αν δεν ασχολούνται με το πλέξιμο, ασχολούνται με την κηπουρική. Κι αν δεν είναι από τις γιαγιάδες που ζούνε στα χωριά, αυτό δεν τις σταματάει από το να γεμίσουν το σπίτι τους με φυτά εσωτερικού χώρου. Που τους μιλάνε και τους τραγουδάνε.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_

Αυτό το φωτιστικό είναι σίγουρα το φωτιστικό που σε κάθε σπίτι γιαγιάς υπάρχει. Είναι ένα φωτιστικό που μπορεί πλέον να θεωρείτε ντε μοντέ, όμως τότε ήταν πανάκριβο και στο καθάρισμα ήταν σκέτος μπελάς. Οπότε, οι γιαγιάδες μας, έκαναν την ζωή τους δύσκολη στα σίγουρα. Αλλά τις αγαπάμε. Σίγουρα σας θυμίζει το σπίτι της γιαγιάς!

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_

Σίγουρα αυτή η εικόνα έχει στοιχειώσει τα παιδικά σου χρόνια. Είχες όρεξη για μπισκότα, άνοιγες το κουτί για τα μπισκότα και έβλεπες μέσα κλωστές και κουμπιά. Ε σε πιάνει μία παιδική τρέλα ρε αδερφάκι μου…

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_

Αυτά τα τάπερ σίγουρα τα έχεις δει και μη σου πω ότι κι εσύ έχεις μερικά από αυτά που σου χάρισε η γιαγιά σου ή που σου τα δάνεισε και δεν τα γύρισες ποτέ πίσω. Τάπερ που είναι χαραγμένα στην μνήμη μας στο σπίτι της γιαγιάς και δεν λένε να χαλάσουν. Σε αντίθεση με τα καινούρια, της πλάκ…γιαγιά, φύγε από το πληκτρολόγιο.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_ Τάπερ_

Σε κάθε σπίτι γιαγιάς υπήρχε ένα συρτάρι που είχε μέσα λίγο από όλα. Μπορεί να ήταν όλα τακτοποιημένα στην εντέλεια, όμως υπήρχε ένα συρτάρι που χωρούσε μέσα, ό,τι δεν χωρούσε σε όλο το υπόλοιπο σπίτι. Από φορτιστές μέχρι παιδικές σου φωτογραφίες και κάτι ξεχασμένα ημερολόγια.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_

Τα θυμάσαι αυτά τα διακοσμητικά; Γιατί εμείς τα θυμόμαστε ξεκάθαρα. Υπήρχαν πάνω από το τζάκι ή πάνω σε μερικά ράφια και οι γιαγιάδες μας τα θεωρούσαν πολύ της μόδας και πολύ χαριτωμένα. Αγαπημένο σπίτι της γιαγιάς.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_

Αυτό το υπέροχο ρολόι τοίχου που είχε και θερμόμετρο και σε μερικές περιπτώσεις είχε και κούκο θα υπήρχε πάντα στο σπίτι της γιαγιάς. Σίγουρα τα θυμάσαι και σίγουρα για την γιαγιά σου ήταν ιερό κειμήλιο.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_ Ρολόι_

Αυτές οι αξέχαστες κουρτίνες. Σε ουδέτερα χρώματα που ήταν γεμάτα στρας ή στάμπες ή ό,τι άλλο μπορούσες να φανταστείς. Για τις γιαγιάδες σου ήταν η τελευταία λέξη της μόδας. Για εμάς πάλι…απορούμε τι σκεφτόταν ο σχεδιαστής.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_

Άλλο ένα αντικείμενο, που οι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν για να αποθηκεύουν τα ραφτικά τους. Ήταν σαν μαξιλάρι και μπορούσαν εκεί να καρφώνουν βελόνες και όχι μόνο.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_

Η μπιζουτιέρα στο σπίτι της της γιαγιάς. Εκεί μπορούσες να βρεις τα σκουλαρίκια και τα δαχτυλίδια της. Ήταν η μπιζουτιέρα που ανοίγαμε κρυφά και φορούσαμε τα κοσμήματά της όταν ήμασταν μικροί.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_ Μπιζουτιέρα_

Σε κάθε σπίτι γιαγιάς υπήρχε μία φοντανιέρα γεμάτη με καλούδια. Σοκολατάκια, καραμέλες γάλακτος ή ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς που φυσικά μας τα έδιναν κρυφά από τους γονείς μας σε μεγάλη ποσότητα γιατί “έχεις αδυνατίσει τελευταία”.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_

Αυτοί οι καναπέδες με αυτά τα περίτεχνα σχέδια στο σπίτι της γιαγιάς που λογικά ήταν από όταν η γιαγιά μας ήταν νέα μέσα στο σπίτι. Δεν χρειαζόταν κανένα κάλυμμα για να έχει σχέδιο. Τα είχαν όλα ζωγραφισμένα πάνω τους.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_

Κι αν η γιαγιά σου ήταν αθλητικός τύπος τότε σίγουρα είχε κι ένα ποδήλατο γυμναστικής μέσα στο σπίτι, όπου ανεβαίναμε μικρά και κάναμε πως γυμναζόμασταν.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_

Για το τέλος αφήσαμε την πολυθρόνα του παππού. Που ενίοτε καθόταν ο σκύλος ή η γάτα, που ξαφνικά γινόταν εκείνο ο κύρης του σπιτιού. Χαρακτηριστική πολυθρόνα που μας έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας.

19_φωτογραφίες_που_μας_θυμίζουν_την_γιαγιά_ Πολυθρόνα_

All photos via: buzzfeed.com

Διαβάστε όλα τα αστεία άρθρα για το Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close