συσκευή_εμποδίζει_το_στόμα_να_ανοίξει_πάνω_από_δύο_χιλιοστά_απώλεια βάρους_

Σκέτο βασανιστήριο: Συσκευή για απώλεια βάρους εμποδίζει το στόμα να ανοίξει παραπάνω από 2 χιλιοστά. Εντάξει ρε παιδιά, κάπου έλεος.

Αχ, ακολουθεί μία βασανιστική περίληψη της δικής μου περίπτωσης. Από τα 14 μέχρι σήμερα που είμαι 24 παλεύω να χάσω κιλά. Δεν έχω θέληση και πειθαρχία όμως οπότε πολλές προσπάθειες κατέληξαν άκαρπες. Μπορώ να καταλάβω λοιπόν γυναίκες και άντρες που ενώ προσπαθούν κάπου το χάνουν.

Μπορώ να καταλάβω και την άλλη κατηγορία ανθρώπων βέβαια. Αυτούς τους ανθρώπους που όταν αποφασίζουν να κάνουν διατροφή δεν έχουν υπομονή και θέλουν να χάσουν 10 κιλά σε μία εβδομάδα για να ξεμπερδεύουν. Ανήκει η μητέρα μου σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων.

Δείτε ακόμα Τι θα συνέβαινε αν η ανθρωπότητα κοιμόταν για 1.000 χρόνια και μετά ξυπνούσε

Ανήκει και η φίλη μου η Λένα επίσης. Δεν θα τους μοιάσω ποτέ, αλλά υπάρχουν. Δεν θα μπορέσω ποτέ όμως να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους που σκέφτηκαν και δημιούργησαν αυτήν την συσκευή που θα μιλήσουμε σήμερα.

Και σίγουρα δε θα μπορέσω να καταλάβω αυτούς που αποφάσισαν να την βάλουν. Φαίνεται λοιπόν πως σε ετούτο το μάταιο κόσμο υπάρχει μία συσκευή που στοχεύει στην γρήγορη απώλεια βάρους. Δεν επιτρέπει στο στόμα να ανοίξει πάνω από 2 χιλιοστά. Διαβάστε παρακάτω: 

Λίγα λόγια για την συσκευή που δεν επιτρέπει στο στόμα να ανοίξει πάνω από 2 χιλιοστά.

Μία ειδική συσκευή που στοχεύει στην απώλεια βάρους δεν επιτρέπει στο στόμα να ανοίξει πάνω από 2 χιλιοστά. Η συγκεκριμένη συσκευή φυσικά και έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Χρησιμοποιεί μαγνήτες για να εμποδίσει τους ανθρώπους να ανοίξουν το στόμα τους αρκετά.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς το να μην μπορείς να ανοίξεις το στόμα σου αρκετά θα σε εμποδίσει  να φας μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. Η συσκευή δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία.

συσκευή_εμποδίζει_το_στόμα_να_ανοίξει_πάνω_από_δύο_χιλιοστά_απώλεια βάρους_

Photo cover: samana.com

Οι επιστήμονες από το Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο την χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν την παχυσαρκία. Αυτή η συσκευή τοποθετείται στα δόντια οπότε η τοποθέτηση γίνεται μέσω οδοντιάτρου. Μάλιστα χρησιμοποιεί μαγνητικά εξαρτήματα που επί της ουσίας σφραγίζουν το στόμα.

Δείτε ακόμα Γίνεται να σε σκοτώσει ένα χασμουρητό: Τα πιο περίεργα αίτια θανάτου στον κόσμο

Η συγκεκριμένη συσκευή δέχτηκε πολλές αρνητικές κριτικές στο διαδίκτυο. Πολλοί χρήστες κάνουν λόγο για μεσαιωνική κατασκευή βασανιστηρίων.

Η επιστημονική άποψη

Κι ενώ εμείς θεωρούμε αυτήν την συσκευή κατευθείαν βγαλμένη από τον Μεσαίωνα οι επιστήμονες που την επιμελήθηκαν θεωρούν ότι αυτό το μικρό μηχάνημα αποτελεί σκέτη πρωτοπορία στο τομέα της απώλειας βάρους.

«Προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας παχυσαρκίας: μια ενδοστοματική συσκευή που περιορίζει ένα άτομο σε μία διατροφή με υγρά», έγραψε το Πανεπιστήμιο του Otago στο Twitter. Η συσκευή ονομάζεται DentalSlim Diet Control και επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν το στόμα μέχρι 2 χιλιοστά σε πλάτος.

Η συγκεκριμένη συσκευή δοκιμάστηκε σε επτά υγιείς παχύσαρκες γυναίκες από το Dunedin της Νέας Ζηλανδίας για δύο εβδομάδες. Σε αυτές δόθηκε δίαιτα με υγρά χαμηλή σε θερμίδες. Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο British Dental Journal ανέφερε πως η ομάδα των γυναικών έχασε μία μέση ποσότητα 6,36 κιλών περίπου.

Δείτε ακόμα Οι κανόνες της γηραιότερης γυναίκας: Δεν φοράω μάσκαρα και γελάω μέχρι δακρύων

Δηλαδή το 5,1% του σωματικού τους βάρους. Ωστόσο οι συμμετέχοντες παραπονέθηκαν ότι η συσκευή είναι δύσκολη στην χρήση. Δημιουργούσε δυσκολίες ακόμη και στην ομιλία και ένιωθαν ένταση. Η ζωή όσο την φορούσαν σύμφωνα με τις ίδιες ήταν λιγότερο ευχάριστη.

Δημιουργεί νέες συνήθειες;

Μία συμμετέχουσα δεν ακολούθησε τους κανόνες Έτσι κατανάλωνε τρόφιμα που δεν έπρεπε όπως σοκολάτες που είχε προηγουμένως λιώσει. Οι καθηγητής Paul Brunton από το Πανεπιστήμιο του Otago δήλωσε ότι το κύριο εμπόδιο που σταμάτησε την απώλεια βάρους ήταν η έλλειψη “συμμόρφωσης”.

Πρόσθεσε ότι η νέα συσκευή παρόλα αυτά δημιούργησε νέες συνήθειες.  «Είναι μια μη επεμβατική, αναστρέψιμη, οικονομική και ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι των χειρουργικών επεμβάσεων» πρόσθεσε.

Φυσικά το  DentalSlim Diet Control δέχτηκε ωστόσο, έντονη κριτική με χρήστες του Twitter να γράφουν πως «Δεν χρειάζεστε αυτήν τη συσκευή βασανιστηρίων για να κάνετε μια δίαιτα καταναλώνοντας υγρά».

Ποιος ήταν ο στόχος της συσκευής

Στο Πανεπιστήμιο του Otago διευκρινίστηκε ότι η συσκευή είχε ως στόχο να βοηθήσει τα άτομα που πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση αλλά δεν μπορούσαν να χάσουν τα περιττά κιλά. Η ερευνητική ομάδα πίσω από το προϊόν περιελάμβανε τον Δρ Jonathan Bodansky του Leeds και τον Δρ Richard Hall του συμβούλου RMH στο Leeds.

Επίλογος

Η αλήθεια είναι πως όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι έχω ένα θεματάκι με τα νεύρα μου το οποίο γίνεται ακόμη χειρότερο όταν νιώθω ότι προσβάλλεται η αξιοπρέπεια μίας ομάδας ανθρώπων.

Το να βάζεις τέτοιες συσκευές στο στόμα σου καταπονώντας τον οργανισμό σου, ταράσσοντας τον μεταβολισμό και φυσικά πιέζοντας ψυχολογικά τον εαυτό σου δεν σε βοηθά. Οι παχύσαρκοι άνθρωποι τις περισσότερες φορές είναι παχύσαρκοι εξαιτίας διατροφικών προβλημάτων και ψυχολογικών θεμάτων.

Κανείς δε θα έσπαγε πλακίτσα αν αυτή η συσκευή προοριζόταν για άτομα με νευρική ανορεξία με κάποιον τρόπο και πολύ καλά θα έκαναν. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί πρέπει εδώ να το πάρουμε ελαφριά. Μιλάμε για μία συσκευή που ουσιαστικά βασανίζει αυτόν που την φοράει.

Δείτε ακόμα Κινέζοι δημιούργησαν μπλούζα… κλιματιστικό!

Τον κάνει να πονάει, στερεί στο στόμα του τροφές απότομα και περισσότερο παραπέμπει σε δημιούργημα  τρελού επιστήμονα παρά σε δημιούργημα ανθρώπου που γνωρίζει πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα κατά τη διάρκεια μίας διατροφής ή μίας δίαιτας.

Κορίτσια και αγόρια, μην βασανίζεται τους εαυτούς σας και μην αφήνετε κανέναν να θίγει την ανθρώπινη υπόσταση είτε αυτό αφορά εσάς είτε τους δίπλα σας. Δεν είναι ένα αστείο άρθρο και δε θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί σαν ένα αστείο άρθρο. Πάω να φάω τη μπουγάτσα μου τώρα!

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close