Είτε καλοκαίρι είτε οποιαδήποτε περίοδο πολλοί αναζητούν μια πιο ελαφριά επιλογή για να απολαύσουν ένα πολύ ωραίο γλυκό. Παλιότερα ίσως ήταν πιο δύσκολο, αλλά πλέον που όλοι προσέχουμε τη διατροφή μας, υπάρχουν πολλά γλυκά διαίτης που έχουν εξίσου τέλεια γεύση με τα κανονικά γλυκά αλλά πολύ λιγότερες θερμίδες!
Και πώς γίνεται αυτό; Χρησιμοποιώντας υποκατάστατα της αγαπημένης (αλλά επικίνδυνης χωρίς μέτρο ζάχαρης), όπως είναι η στέβια, η φρουκτόζη και πολλά άλλα. Επίσης πλέον μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κλασικό γάλα με γάλα αμυγδάλου ή σόγιας (πράγμα που μπορεί να κάνει το γλυκό διαίτης ακόμα και νηστίσιμο!).
Πώς λοιπόν θα σας φαινόταν αν σας ζητούσαμε να καταναλώσετε ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη και βούτυρο, ένα κέικ διαίτης, μια μπάρα με ελάχιστες θερμίδες και πολλά άλλα; Σίγουρα πριν λίγα χρόνια θα ήταν δύσκολο να σας πείσουμε… Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται και αναζητά πιο υγιεινές λύσεις που όμως δεν στερούνται σε τίποτα τη γεύση.
Στόχος μας λοιπόν; Να σας βρούμε light συνταγές για γλυκά διαίτης που δεν έχουν σε τίποτα να στερηθούν σε θέμα γεύσης από τα κλασικά γλυκά. Η μόνη διαφορά του είναι ότι θα έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες!
Πάμε λοιπόν!
Ορίστε η λίστα με τα 15 γλυκά διαίτης με ελάχιστες θερμίδες:
1. Cheesecake με στέβια και σως φράουλας
Υλικά για τη βάση του cheesecake
1 πακέτο αλεσμένα μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα μήλο (προαιρετικά)
1/16 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας γάλα
Υλικά για το cheesecake
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 φλιτζάνια 2% γιαούρτι
10 γραμμάρια σκόνη στέβια
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη σως φράουλας
250 γραμμάρια φράουλες
3 γραμμάρια στέβια σκόνη
Χυμό από μισό λεμόνι
50 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση
Για τη βάση
1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη σάλτσα μήλου, το αλάτι, και το εκχύλισμα βανίλιας.
3 Προσθέστε γάλα αμυγδάλου, και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
4 Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψί και πιέζετε με τα χέρια σας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
5.Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 18 λεπτά.
Για το cheesecake
6 Ενώ η κρούστα είναι στο φούρνο, στο κάδο του μίξερ ανακατέψτε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, στέβια, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει λείο.
7 Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε ξανά.
8 Βγάζετε από το φούρνο τη βάση και χύνετε το μείγμα, ψήνετε το cheesecake για 35 στους 160 βαθμούς.
9 Αφήνετε να κρυώσει καλά 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε με σως φράουλα.
Για τη σως φράουλας
10 Βάζετε τις καθαρισμένες φράουλες σε κατσαρόλα με το νερό και αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
11 Μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι απλώνετε ένα διπλό τουλπάνι.
12 Ρίχνετε μέσα τις φράουλες με τον χυμό και τις πατάτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
13 Στον χυμό που έμεινε από το στύψιμο προσθέτετε τη στέβια και βράζετε για τρία λεπτά.
14Βγάζετε το σιρόπι από την φωτιά και αφαιρείτε τον αφρό.
2. Σουφλέ σοκολάτας χωρίς αυγό
Για το σουφλέ σοκολάτας χωρίς αυγό θα χρειαστείτε
65 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ. άγλυκο κακάο
1 γρ. αλάτι
2 γρ. baking powder
2 γρ. μαγειρική σόδα
56 ml σπορέλαιο
5 γρ. εκχύλισμα λεμονιού
200 ml. γάλα
4 κομμάτια (22 γρ.) σοκολάτα
Εκτέλεση
1 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C και βουτυρώστε 4 φορμάκια για μάφιν.
2 Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα.
3 Προσθέστε το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Σταδιακά προσθέστε το γάλα μέχρι το μείγμα να αναμειχθεί και να γίνει λείο.
4 Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια. Τοποθετείστε ένα κομμάτι σοκολάτας στο κέντρο της κάθε φόρμας.
5 Ψήνετε για 20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν τα ξεφορμάρετε
6 Περνάτε ένα κοφτερό μαχαίρι γύρω από του σουφλέ και τα αναποδογυρίζετε σε πιάτα. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε αμέσως
3. Tο υπέροχο brownies χωρίς ζάχαρη και αλεύρι με 2 υλικά
Tο υπέροχο brownies χωρίς ζάχαρη και αλεύρι με 2 υλικά
Για τα brownies χωρίς ζάχαρη θα χρειαστείτε
3 γινωμένες μπανάνες (λιωμένες)
1/4 φλιτζ. κακάο σε σκόνη σκούρο
σταγόνες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C και αλείφετε ελαφρά με βούτυρο ή με ένα σπρέι λαδιού για μαγείρεμα ή με λίγο λάδι μια φόρμα 18×18 εκ. και αφήστε το στην άκρη.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε καλά τις λιωμένες μπανάνες με το κακάο μέχρι να προκύψει ένα πηχτό σοκολατένιο μείγμα. Αν θέλετε να προσθέσετε και τις σταγόνες σοκολάτας, τις ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε. Κατόπιν περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε προετοιμάσει. Ψήνετε για 20-25 λεπτά (καλό θα ήταν να κάνετε το κλασικό τεστ της οδοντογλυφίδας για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο). Αφού είναι έτοιμο, το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα. Μόλις περάσει η μία ώρα το βγάζετε από το ψυγείο, το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε!
4. Φανταστικό ρυζόγαλο με μέλι με μόλις 150 θερμίδες
Για το ρυζόγαλο με μέλι θα χρειαστείτε
4 φλιτζ. γάλα με 1,5% σε λιπαρά
1 1/2 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. καστανό ρύζι
4 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κορν φλάουερ
κανέλα
1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση
1 Βάζετε το νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει.
2 Ξεπλένετε το καστανό ρύζι και το ρίχνετε στην κατσαρόλα μόλις αρχίσει να βράζει το νερό.
3 Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό.
4 Παράλληλα, βράζετε 3 ½ φλιτζάνια γάλα με το μέλι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
5 Ανακατεύετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 2΄.
6 Στο γάλα που έχετε κρατήσει διαλύετε καλά το corn flour και τη βανίλια και το προσθέτετε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Το αφήνετε να βράσει για περίπου 5΄ ή μέχρι να πήξει καλά.
7 Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε 6-7 μπολάκια και όταν κρυώσει ελαφρά το πασπαλίζετε με κανέλα.
5. Υγιεινό παγωτό χωρίς γάλα με 4 υλικά
Για το υγιεινό παγωτό χωρία γάλα θα χρειαστείτε:
Για την αυθεντική συνταγή:
2 κονσέρβες με γάλα καρύδας παγωμένες [Τις βρίσκετε σε κατάστημα με ασιατικά προϊόντα]
2 scoops πρωτεΐνη σοκολάτας σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό της επιλογής σας
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
Για την συνταγή με τους χουρμάδες:
2 κονσέρβες με γάλα καρύδας παγωμένες [Τις βρίσκετε σε κατάστημα με ασιατικά προϊόντα]
½ φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
2 scoops πρωτεΐνη σοκολάτας σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
1Τοποθετείτε 1 μακρόστενη φόρμα 20×20 εκ. στην κατάψυξη για να παγώσει.
2 Σε ένα μπλεντερ υψηλής ταχύτητας αναδεύετε το παγωμένο γάλα καρύδας. Αναδεύετε για 30 δευτερόλεπτα κι έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά τα οποία τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα. Μην ανακατέψετε παραπάνω.
3 Ρίχνετε το μείγμα σας στην παγωμένη σας φόρμα και απλώνετε ομοιόμορφα. Το εναποθέτετε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Ωστόσο, για να είστε σίγουροι ότι το μείγμα δε θα παγώσει εντελώς, το ανακατεύετε κάθε 30 λεπτά στις πρώτες 2 ώρες κατάψυξης.
4 Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Σερβίρετε με τη χρήση ενός ελαφρώς βρεγμένου κουταλιού παγωτού.
5 Το παγωτό θα πρέπει να καταναλωθεί εντός 2-3 ημερών. Αν παρά τον χρόνο της απόψυξης παραμείνει παγωμένο, αναδεύετε για 30 δευτερόλεπτα στο μπλέντερ σας.
6. Πανεύκολο γιαουρτογλυκό σοκολάτα
Για το γιαουρτογλυκό σοκολάτα θα χρειαστείτε
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ. γάλα φρέσκο light
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Μπισκότα digestive
Εκτέλεση
1.Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στη ψιλοκομμένη σοκολάτα.
2. Ανακατεύετε, για να λιώσει (σε περίπτωση που δεν λιώσει έτσι, βάλτε το λίγο και σε μπεν μαρί). Αφού κρυώσει λίγο, ρίχνετε και το γιαούρτι, ανακατεύετε, στρώνετε τα μπισκότα και ρίχνετε από πάνω το μείγμα.
3. Το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και μόλις σταθεί είναι έτοιμο για το σερβίρισμα
7. Τούρτα με πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη και γιαούρτι
Για την τούρτα με πραλίνα φουντουκιού θα χρειαστείτε
Υλικά για το παντεσπάνι
78 γρ. μαλακό αλεύρι
36 γρ. άγλυκη σκόνη κακάο
1 πρέζα αλάτι
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
4 ασπράδια από μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. ηλιέλαιο
165 γρ. stevia
1 πρέζα κρεμόριο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη γέμιση
120 ml γάλα εβαπορέ
5 γρ. φύλλα ζελατίνη
258 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
115 γρ. stevia
118 γρ. τυρί ricotta με χαμηλά λιπαρά
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
44 γρ. κομματάκια σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη
4 κ.σ. άγλυκη σκόνη κακάο
100 ml. άγλυκo σιρόπι φουντουκιού
Εκτέλεση
1.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 οC. Καλύψτε μια βάση ταψιού φούρνου, περίπου 38 x 46 cm με λαδόχαρτο.
2. Σε ένα μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι, αφήστε τα στην άκρη.
3.Χρησιμοποιώντας μίξερ χτυπήστε τα αυγά και 1 από τα ασπράδια στην πιο υψηλή ταχύτητα του μίξερ για 3 – 4 λεπτά.
4.Προσθέστε 165γρ. στέβια και χτυπήστε 5-6 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει το μείγμα πηχτό, ανοιχτόχρωμο και σχεδόν να τριπλασιαστεί σε όγκο.
5. Κοσκινίστε πάλι το μείγμα του αλευριού πάνω από το μείγμα των ολόκληρων αυγών, διπλώνοντάς το με μια σπάτουλα με μερικές γρήγορες κινήσεις.
6. Προσθέστε το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας ίσα ίσα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
7.Σε ένα καθαρό μπολ χτυπήστε τα υπόλοιπα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν και γίνουν μαρέγκα.
8.Προσθέστε τη βανίλια και το κρεμόριο χτυπώντας ίσα ίσα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
9.Χρησιμοποιήστε σπάτουλα και διπλώσετε τα ασπράδια στο μείγμα σε δύο φάσεις μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
10.Αφήστε το κέικ να κρυώσει. Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την περίμετρο για να απελευθερώσετε το κέικ από το ταψί, αφαιρέστε το λαδόχαρτο.
11.Για την γέμιση βάλτε 60ml γάλα εβαπορέ σε μια μικρή κατσαρόλα. Τοποθετήστε τα φύλλα ζελατίνα στο γάλα εβαπορέ και αφήστε το για 3 λεπτά να μαλακώσει.
12.Ψήνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να έχει διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη. Μην αφήνετε το μείγμα να βράσε, αυτό θα μπορούσε να βλάψει τη ζελατίνη.
13.Τοποθετήστε το καυτό γάλα εβαπορέ μέσα στο μπολ με το υπόλοιπο κρύο γάλα εβαπορέ και τοποθετήστε στο ψυγείο.
14.Χτυπάτε μαζί σε ένα μίξερ το τυρί κρέμα και στέβια για 1 λεπτό σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε το ricotta και το γιαούρτι και ανακατέψτε ξανά για 1 λεπτό σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κακάο και ανακατέψτε, αφήνετε στην άκρη.
15.Σε ένα καθαρό μπολ χρησιμοποιώντας το μίξερ χτυπήστε το μείγμα γάλα εβαπορέ και ζελατίνη μέχρι να είναι σαν σαντιγί.
16.Προσθέστε το μείγμα του κακάο στην σαντιγί και ανακατέψτε καλά.
17.Ανακατεύετε τα κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα.
8. Σοκολατόπιτα με stevia
Για τη σοκολατόπιτα με stevia θα χρειαστείτε
Υλικά για το κέικ
3 ολόκληρα αυγά
4 ασπράδια
90 γρ κρυσταλλική στέβια 1:3 (ένα προς 3) ή 300γρ ζάχαρη καρύδας
150 γρ καλαμποκέλαιο
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ αλεύρι καρύδας
80 γρ κακάο
1,5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. σόδα
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
Υλικά για το σιρόπι
750 ml νερό
200 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3 (ένα προς 3 )
200 γρ σοκολάτα με στέβια
1 σφηνάκι κονιάκ
60 γρ κακάο
Υλικά για τη γκανάς
200 γρ εβαπορέ λάιτ
200 γρ σοκολάτα γάλακτος με στέβια
Εκτέλεση
1.Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά μαζί με την στέβια και χτυπάτε στο δυνατό για 10 λεπτά.
2.Σε ένα μπολ βάζετε το σιμιγδάλι + αλεύρι καρύδας+κακάο + μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
3.Ανάβετε τον φούρνο σας να προθερμανθεί στους 180 αέρα και λαδοαλευρώνετε ένα ταψάκι 26 εκ.
4.Αφαιρείτε τον κάδο του μίξερ και προσθέτετε το καλαμποκέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι που μέσα θα διαλύσετε την σόδα να αφρίσει ανακατεύοντας απαλά.
5.Ρίχνετε τώρα το μείγμα με τα στερεά υλικά που ετοιμάσατε στο μπολ ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν όλα σας τα υλικά.
6.Αδειάζετε στο ταψάκι σας και ψήνετε στους 180 αέρα για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
7.Τώρα θα ετοιμάσετε το σιρόπι σας για να κρυώνει μέχρι να ψηθεί η σοκολατόπιτα σας.
8.Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτετε την στέβια, το κακάο, κονιάκ και την σοκολάτα κομμένη.
9.Αφαιρείτε από την φωτιά όταν πάρει μία βράση και ανακατεύετε πολύ καλά. Το βάζετε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
10. Όταν έχει ψηθεί (το ελέγχετε με μαχαιράκι) την βγάζετε απο το φούρνο και χαράζετε σε κομμάτια.
11Αμέσως όπως είναι ζεστή ρίχνετε το κρύο σοκολατένιο σιρόπι και αφήνετε να το απορροφήσει και να κρυώσει για να δεχθεί από πάνω την γκανάζ.
12.Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το εβαπορέ να κάψει. Όταν αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια ψιλοκομμένη.
13.Ύστερα ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνετε για 30 λεπτά.
14.Ανακατεύετε πολύ καλά έως να λιώσει και έχετε μια υπέροχη, βελούδινη γκανάζ.
15.Αφήνετε λίγο να κρυώσει και περιχύνετε την σοκολατόπιτα σας.
16.Αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνετε μια υπέροχη σοκολατόπιτα με stevia, με λίγες θερμίδες!!
9. Cheesecake κεράσι με λίγες θερμίδες
Για το Cheesecake κεράσι με λίγες θερμίδες θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση
250 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο light, λιωμένο
Υλικά για τη γέμιση
1 φάκελο (14,5 γρ.) Φρουί Ζελέ Κεράσι χωρίς ζάχαρη
2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα light, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά, κρύα
250 γρ. γιαούρτι με 10% λιπαρά, στραγγιστό
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα.
2.Βουτυρώνετε και στρώνετε με 2 χαρτιά ψησίματος σταυρωτά, ένα ορθογώνιο πυρέξ διαστάσεων 18×28 εκ. περίπου και βάθος τουλάχιστον 3 εκ.
3. Φροντίστε το χαρτί ψησίματος να προεξέχει 5 εκ. περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.
Για τη βάση
4.Θρυμματίζετε σε σκόνη στο multi τα μπισκότα.
5.Λιώνετε το βούτυρο το ρίχνετε στο θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
6.Ύστερα ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνετε για 30 λεπτά.
7
Στρώνετε στο πυρέξ το υγρό μείγμα και το πιέζετε στη βάση ομοιόμορφα. Το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά και μετά το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
8
Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη γέμιση
9
Φτιάχνετε το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το μεταφέρετε στο ψυγείο και το αφήνετε για 20 λεπτά περίπου να πήξει και γίνει σαν μια ελαφριά κρέμα αλλά χωρίς να σφίξει τελείως.
10
Σε άλλο μπολάκι βάζετε βάζετε τη σκόνη ζελατίνης, προσθέτετε 2 κ.σ. κοχλαστό νερό, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζελατίνη και το αφήνετε στην άκρη για 4-5 λεπτά ή μέχρι να “μουλιάσει”.
11
Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, με τη ζάχαρη άχνη, τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν. Προσθέτετε και τη ζελατίνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
12
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και ισιώνετε την επιφάνεια. Τοποθετείτε κουταλιά κουταλιά το ζελέ πάνω στο μείγμα. Παίρνετε ένα μαχαίρι για βούτυρο και στροβιλίστε το ζελέ μαζί με το μείγμα κρέμας τυριού ώστε να εισέλθει το ζελέ μέσα στη κρέμα και να δημιουργήσετε χρωματιστά κύματα. (Δείτε την παρακάτω φωτογραφία).
13
Βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, ιδανικά για όλο το βράδυ μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Το κόβετε σε 12 κομμάτια, το σερβίρετε και το… απολαμβάνετε.
10. Μαλακά μπισκότα σοκολάτας με μόνο 55 θερμίδες!
Λαχταριστά και μαλακά μπισκότα σοκολάτας που θα σας ξετρελάνουν και είναι πολύ πολύ ελαφριά. Με μόνο 55 θερμίδες ανά μπισκότο!
Για τα μαλακά μπισκότα διαίτης με σοκολάτα θα χρειαστείτε
3/4 του φλιτζ. νιφάδες βρώμης
1/4 του φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
1/4 του φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζ. ζάχαρη (ή υποκατάστατο ζάχαρης)
1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας άγλυκες
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε τις νιφάδες βρώμης σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φροντίζετε να αναμείξετε σε ένα μπολ, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το αλάτι και χτυπάτε το μείγμα.
2.Προσθέτετε το αυγό, τα ασπράδια και τη βανίλια, μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενές! Προσθέτετε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και τις νιφάδες βρώμης και τοποθετείτε το υλικό στο ψυγείο για μια ώρα.
3.Βγάζετε το υλικό από το ψυγείο και τοποθετείτε μεγάλες κουταλιές του μείγματος σε ταψί. Ψήνετε σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά, ώσπου τα μπισκότα να ροδίσουν.
4.Προσέξτε μην παραψήσετε τα μπισκότα αφού εσωτερικά πρέπει να είναι μαλακά.
11. Μάφινς βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας και 100 θερμίδες
Για τα μάφινς βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας θα χρειαστείτε
65 γρ. σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος με γεύση βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλιτζ. βούτυρο αμυγδάλου
1 φλιτζ. μαρμελάδα μήλου χωρίς ζάχαρη
1/2 φλιτζ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
2.Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα σας σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι από πάνω και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβόλους. Τέλος προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και αναμίξτε και πάλι καλά.
3.Ύστερα ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνετε για 30 λεπτά.
4.Σε ένα μπολ, ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και τα ανακατεύετε με ένα μίξερ χειρός. Μετά προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος ενώ χτυπάτε ταυτόχρονα και αφού τελειώσετε με τη κρέμα ρίχνετε σταδιακά (ενώ ταυτόχρονα χτυπάτε το μείγμα) και τα 3/4 του φλιτζανιού από το γάλα σε σκόνη.
5.Μόλις το κέικ σας είναι έτοιμο, ρίχνετε το περισσότερο μείγμα που φτιάξατε όσο το κέικ ψηνόταν στο κέντρο του και με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτετε όλη την επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 γάλα σε σκόνη και το υγρό κέικ είναι έτοιμο για να το κόψετε σε κομμάτια και να το απολαύσετε!
Για το κείκ διαίτης σοκολάτα θα χρειαστείτε
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη με 70 % κακάο
45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. γλυκαντικό στέβια
3 αβγά
40 ml γάλα φρέσκο
90 γρ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά
Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
13. Τέλεια pancakes με ελάχιστες θερμίδες
Για τα pancakes με λίγες θερμίδες θα χρειαστείτε
2 ολόκληρα αβγά
2 ασπράδια αβγού
1 μεσαία ώριμη μπανάνα
1 φλιτζ. βρώμη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1/2 κ.γ. κάρδαμο
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
1.Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ.
2.Τα χτυπάτε τόσο ώστε να ομογενοποιηθούν πλήρως και να γίνουν ένας χυλός.
3.Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά.
4.Όταν έχει ζεσταθεί ρίξτε το μείγμα που φτιάξατε στο τηγάνι (όχι όλο με τη μία αλλά σε ξεχωριστές μερίδες ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το τηγάνι σας).
5. Αφού δείτε να εμφανίζονται μικρές φουσκάλες στη πάνω μεριά του pancake, το γυρίζετε ώστε να ψηθεί και από εκείνη την πλευρά και σε 1 λεπτό το βγάζετε μιας και είναι έτοιμο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα.
6.Μπορείτε να τα σερβίρετε περιχύνοντάς τα είτε με μέλι είτε με λίγη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και γαρνίροντας με κομμάτια μπανάνας.
14. Brownies από κινόα
Για τα brownies με κινόα θα χρειαστείτε:
500 ml κρέμα καρύδας παγωμένη
4 μεγάλα αυγά
2 φλ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 + 1/3 του φλ. κακάο σε σκόνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. μαγειρεμένη κινόα
100 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
Εκτέλεση
Προσθέστε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το βούτυρο, το κακάο, τη βανίλια, το αλέυρι, το αλάτι και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
Προσθέστε τη μαγειρεμένη κινόα και την σοκολατάκα σε σταγόνες και ενσωματώστε στο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί αλειμμένο με λιπαρή ουσία.
Ψήστε για 25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί εσωτερικά το γλυκό. Τρυπίστε το brownies με μια οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή σημαίνει πως το γλυκό έχει μαγειρευτεί εξ ολοκλήρου.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την παγωμένη κρέμα καρύδας μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.
Σερβίρετε τα brownies και γαρνίρετε με τη κρέμα !
15. Κέικ γιαουρτιού με αμύγδαλα και βερίκοκα
Για το κέικ γιαουρτιού θα χρειαστείτε
410 γρ. βερίκοκα κομμένα στη μέση
125 γρ. ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
1 1/3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
175 γρ. γιαούρτι
1/4 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα
1/4 φλιτζ. τριμμένη αποξηραμένη καρύδα
200 γρ. γιαούρτι με φρούτα
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
2.Τοποθετήστε λαδόκολλα σε μία φόρμα για κέικ, ακτίνας 20 εκ.
3.Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει το μείγμα απαλό.
4.Προσθέστε τα αυγά (1 κάθε φορά) ανακατεύοντας πολύ καλά κάθε φορά.
5.Προσθέστε το αλεύρι και το γιαούρτι και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
6.Ρίξτε το μισό μείγμα του κέικ στη φόρμα.
7. Ύστερα απλώστε τα κομμένα βερίκοκα πάνω από το μείγμα.
8. Μετά ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα πάνω από τα βερίκοκα.
9.Περιχύστε από πάνω τα αμύγδαλα και την καρύδα.
10.Ψήστε το κέικ για 40-50 λεπτά και ύστερα αφού το αφήσετε λίγο να κρυώσει, απολαύστε το!
Πηγή: foodmaniacs
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες