Σαγανάκι! 4 συνταγές  με θαλασσινά που θα σας ξετρελάνουν!
  Στη Χαλκίδα,φημιζόμαστε για τους θαλασσινούς μεζέδες μας, είπα να σας βάλω τις συνταγές μου για τα πιο ωραία σαγανάκια που φάγατε ποτέ!

Σαγανάκι Γαρίδα
saganaki
Γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
1 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,
1 κουταλιά της σούπας ουίσκι
μισή κουταλίτσα του γλυκού ζάχαρη
λάδι
κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση 
Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε τις γαρίδες για ένα λεπτό.
Τις βγάζετε από το τηγανάκι και προσθέτετε το πελτέ .Αφήνετε 2 λεπτάκια και μετά προσθέτετε τη ζάχαρη το αλάτι το πιπέρι λίγο νεράκι και το ουίσκι.

Αφήνεται να σιγοβράζει για πέντε λεπτά και ρίχνετε στη σάλτσα τις γαρίδες.
Βράζεται για 7 λεπτά περίπου, κλείνεται το μάτι,προσθέτετε και το κεφαλοτύρι και τη ρίγανη και …έτοιμο!

Σαγανάκι πετροσωλήνες(όποιος δεν έχει φάει χάνει!!!!)

Σαγανάκι! 4 συνταγές  με θαλασσινά που θα σας ξετρελάνουν!
Υλικά:
10 πετροσωλήνες
1/2 κούπα νερό
χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
ρίγανη,θυμάρι,αλάτι (ελάχιστο)
πιπέρι
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση: 

Πλένουμε πολύ καλά τις πετροσωλήνες. Τις αχνίζουμε με νερό και όσες δεν ανοίξουν σε 3 λεπτά τις πετάμε
προσθέτουμε  το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι,το πιπέρι,το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να γίνει μια ωραία σαλτσούλα!

Σαγανάκι μύδια
Σαγανάκι! 4 συνταγές  με θαλασσινά που θα σας ξετρελάνουν!μύδια ( ½ κιλό)
1 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 καυτερή πιπεριά
φέτα
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση
Αφού τσιγαριστεί το λάδι ,προσθέτουμε το πελτέ και αφήνουμε για δυο λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νεράκι,
Βάζουμε τα μύδια., αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 μόνο λεπτά.
Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε!
Σβήνουμε το μάτι προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και σερβίρουμε

Σαγανάκι του ψαρά
Σαγανάκι του ψαρά

πετροσωλήνες, μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουτ. ρίγανη
1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα όστρακα με άφθονο νερό για να καθαρίσουν από την άμμο. Τα τοποθετούμε όλα σε ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5 λεπτά.

Σε τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο να τσιγαριστεί μετά βάζουμε νεράκι τη μουστάρδα αλάτι πιπέρι το φύλλο δάφνης το λεμόνι και τέλος τα όστρακα! (όσα έχουν ανοίξει φυσικά)
Βράζουμε μέχρι να γίνει πηχτή η σαλτσούλα.

Close