Αφράτα πεϊνιρλί με ολόκληρα λουκάνικα και τυρί ιδανικά για κολατσιό!

Τα πιο αφράτα και πεντανόστιμα πεϊνιρλί που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Αυτή τη φορά όμως δεν έχουν αλλαντικά και άλλα υλικά…σήμερα τα φτιάχνουμε με ολόκληρα λουκάνικα και τυρί! Ιδανικά για κολατσιό αλλά και το παιδικό πάρτι ή το σχολείο του παιδιού!

    Για την γέμιση

  • τυρί διάφορα της αρεσκείας μας
  • λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης

Εκτέλεση

(για 6 τεμάχια)

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το ασπράδι και αλεύρι μαζί με το αλάτι.

Ζυμώνουμε να έχουμε ένα απαλό ζυμαράκι που δεν κολλάει το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος.

Φτιάχνουμε βαρκούλες περνάμε με αυγό στη μέση βάζουμε διάφορα τυριά της αρεσκείας μας, λουκάνικο και τυρί από πάνω ψήνουμε σε αντιστάσεις να ροδίσουν στους 180°C για 25 λεπτά. Μην τα αφήσετε παραπάνω και αρπάξουν όπως τα δικά μου. Δεν άκουσα το κουδούνι του φούρνου γιατί έφτιαχνα φαγητό ταυτόχρονα και τα έψησα 2 λεπτά παραπάνω και μου άρπαξε το αυγό. Προσοχή μόνο 25 λεπτά ψήσιμο!

**Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε πίτσα, πεινιρλί και τυροπιτάκια. Αν θέλετε μπορείτε αν μην τα χαράξετε να είναι κανονικά σαν λουκανικόπιτες.

Αφράτα πεϊνιρλί με ολόκληρα λουκάνικα και τυρί ιδανικά για κολατσιό!

Αφράτα πεϊνιρλί με ολόκληρα λουκάνικα και τυρί ιδανικά για κολατσιό!

Αφράτα πεϊνιρλί με ολόκληρα λουκάνικα και τυρί ιδανικά για κολατσιό!

Αφράτα πεϊνιρλί με ολόκληρα λουκάνικα και τυρί ιδανικά για κολατσιό!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Kappou

Close