Αφράτα πεϊνιρλί με ολόκληρα λουκάνικα και τυρί ιδανικά για κολατσιό!

Υλικά:

Για την γέμιση:

Τα πιο αφράτα και πεντανόστιμα πεϊνιρλί που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Αυτή τη φορά όμως δεν έχουν αλλαντικά και άλλα υλικά…σήμερα τα φτιάχνουμε με ολόκληρα λουκάνικα και τυρί! Ιδανικά για κολατσιό αλλά και το παιδικό πάρτι ή το σχολείο του παιδιού!

Εκτέλεση

(για 6 τεμάχια)

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το ασπράδι και αλεύρι μαζί με το αλάτι.

Ζυμώνουμε να έχουμε ένα απαλό ζυμαράκι που δεν κολλάει το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος.

Φτιάχνουμε βαρκούλες περνάμε με αυγό στη μέση βάζουμε διάφορα τυριά της αρεσκείας μας, λουκάνικο και τυρί από πάνω ψήνουμε σε αντιστάσεις να ροδίσουν στους 180°C για 25 λεπτά. Μην τα αφήσετε παραπάνω και αρπάξουν όπως τα δικά μου. Δεν άκουσα το κουδούνι του φούρνου γιατί έφτιαχνα φαγητό ταυτόχρονα και τα έψησα 2 λεπτά παραπάνω και μου άρπαξε το αυγό. Προσοχή μόνο 25 λεπτά ψήσιμο!

**Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε πίτσα, πεινιρλί και τυροπιτάκια. Αν θέλετε μπορείτε αν μην τα χαράξετε να είναι κανονικά σαν λουκανικόπιτες.

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Kappou