Αφράτα Τσουρέκια πλεξούδες!

Άπλά εύκολα με μικρά μυστικά που πρέπει να προσέχουμε και αγνά και φρέσκα υλικά !!!!
Βγαίνουν 9 πλεξούδες !!

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα Αλεύρι Robin Hood 1 πακέτο μοβ εκλεκτό /// σύνολο 3 πακέτα
400 γρ αγελαδινό βούτυρο //
200 Βιτάμ ασημί φρέσκο ///
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο //
750 γραμ γάλα //
15 αυγά ///
9 φακελ ξηρή μαγιά //
1.220 ζάχαρη //
1 μικρο φλιτζάνι νερό //
1 πρέζα ζάχαρη //
kακουλέ 30 γρμ //
μαχλ;eπι 18 γρμ ///
1/2 κουτ γλυκού μαστίχα ///
1 κουταλ. σούπας γεμάτη ξύσμα πορτοκάλι ///

Τα Ρόμπιν είναι 907 γρμ το καθένα το εκλεκτό 1 κιλό είναι !!! Αλλά τα λέμε 3 κιλά !!!

Αφράτα Τσουρέκια πλεξούδες!

Αφράτα Τσουρέκια πλεξούδες!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ //

Σε γυάλινο μπολ βάζουμε το νερό και τις μαγιές και λίγο αλεύρι και φτιάχνουμε σαν ζύμη λουκουμάδες μέτρια πιχτότητα σκεπάζουμε με διαφάνεια περιμένουμε να φουσκώσει ////
Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι ρίχνουμε τα μπαχαρικά ///

Αφράτα Τσουρέκια πλεξούδες!

Αφράτα Τσουρέκια πλεξούδες!

Σε κατσαρόλα βάζουμε γάλα ζάχαρη ΠΟΛΥ ΧΛΙΑΡΑ και μετά τα αυγά ανακατεύουμε με σύρμα προσθέτουμε και το //ξύσμα //// λιώνουμε το βούτυρο να είναι ζεστό ///
Αρχίζουμε το ζύμωμα // μέσα στο αλεύρι //μαγιά // το μείγμα αυγών // δουλεύουμε και ρίχνουμε το βούτυρο λίγο λίγο κάνουμε διπλώματα μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη /// σκεπάζουμε με διαφάνεια και περιμένουμε να φουσκώσει !!!!!

Αφράτα Τσουρέκια πλεξούδες!

Αφράτα Τσουρέκια πλεξούδες!

Όταν είναι έτοιμο κόβουμε με ΨΑΛΊΔΙ την ζύμη πλάθουμε τρία κορδόνια ενώνουμε και πλέκουμε βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολες
ΔΕΝ ΠΑΙΔΕΥΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
Περιμένουμε να φουσκώσουν ξανά !!!

Αφράτα Τσουρέκια πλεξούδες!

Όταν είναι έτοιμα αλοίφουμε με αυγό με λίγο νερό ΑΠΑΛΑ και ρίχνουμε σουσάμι η αμύγδαλα /// Προθέρμανση τον φούρνο αέρα 170 για 25 λεπτά και άλλα 15 λεπτα στους 150 /////

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ /// ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΨΙ / ΒΑΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ 170 ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ //
Και όταν τα βγάζουμε τα αφήνουμε στην σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν μετά τα βγαζουμε και από τα ταψιά με προσοχή στην σχαρα // τα ξεκολλάω με προσοχη στην άκρη του τραπεζιού δεν τα ΠΑΤΑΩ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ και τα καλύπτω με μεβράνη απαλά και κατάψυξη κι οταν θέλω τα ξεπαγώνω κι είναι σαν φρέσκα !!

Amalia Athanasiou

Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.gr

Close