Αφράτα τυροπιτάκια με μαγιά και γιαούρτι

Συνταγή για Αφράτα τυροπιτάκια με μαγιά. Υπέροχα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη σε σχήμα κρουασάν για το παιδικό πάρτι, το σχολικό κολατσιό και όχι μόνο!

    Για την γέμιση

  • φέτα 500 γρ. περίπου

Τα τυροπιτάκια είναι η καλύτερη λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους. Μας χορταίνουν, εμπλουτίζουν τον μπουφέ μας είτε μιλάμε για κάποια επίσημη δεξίωση των μεγάλων είτε για το παιδικό πάρτι, μπορούμε να τα παίρνουμε μαζί μας στην δουλειά ή να τα δίνουμε σαν σχολικό κολατσιό στα παιδιά μας και μπορούμε να τα τρώμε σαν μεζέ.

Αφράτα -τυροπιτάκια- με -μαγιά- και- γιαούρτι-

Τα τυροπιτάκια είναι χορταστικά και ταιριάζουν με όλα. Μπορούμε να τα απολαύσουμε σε όλες τις περιστάσεις και να μείνουμε χορτάτοι και ικανοποιημένοι κι εμείς και οι καλεσμένοι μας. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε αφράτα τυροπιτάκια με μαγιά σε σχήμα κρουασάν.

Αφράτα -τυροπιτάκια- με -μαγιά- και- γιαούρτι-

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιο Αφράτα τυροπιτάκια με μαγιά

Αφράτα -τυροπιτάκια- με -μαγιά- και- γιαούρτι-

Εκτέλεση

Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά με την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, το λάδι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι στο μείγμα. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε.

Αφράτα τυροπιτάκια με μαγιά και γιαούρτι Αφράτα -τυροπιτάκια- με -μαγιά- και- γιαούρτι-

Έπειτα βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Δουλεύουμε την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια. Έπειτα βάζουμε την ζύμη σε ένα αλευρωμένο σκεύος και την αφήνουμε να κάτσει για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

τυροπιτάκια-σε-σχήμα-κρουασάν-συνταγή-

Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 12 μέρη. Κάνουμε το κάθε μέρος μπαλάκι και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Κάνουμε τα φύλλα μας ρολά, τα κλείνουμε καλά και τα πατάμε ελαφρώς με τον πλάστη.

Δείτε ακόμα Τρίγωνα τυροπιτάκια στο φούρνο

Αφήνουμε ένα δάχτυλο κενό στην μέση και κόβουμε τρεις λωρίδες από την μία πλευρά και τρεις λωρίδες από την άλλη. Έπειτα ενώνουμε τις άκρες όπως θα δείτε και στο βίντεο.

Αφράτα -τυροπιτάκια- με -μαγιά- και- γιαούρτι- Αφράτα -τυροπιτάκια- με -μαγιά- και- γιαούρτι-

Απλώνουμε την φέτα στη μία πλευρά και τυλίγουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.

Αφράτα -τυροπιτάκια- με -μαγιά- και- γιαούρτι-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για τα Αφράτα τυροπιτάκια με μαγιά  στο παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close