Αφράτα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού ιδανικά για κολατσιό

Αφράτα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού ιδανικά για μπουφέ και κολατσιό. Μια φανταστική συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια με ζύμη από γάλα, μαγιά, γιαούρτι αλεύρι και πλούσια γέμιση φέτας, χωρίς αυγά. Είναι ιδανικά για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο και τον μπουφέ στα παιδικά πάρτι. Αυτά τα τυροπιτάκια είναι πολύ γευστικά και μαλακά, σαν αφρός, λιώνουν στο στόμα. Φτιάξτε τα και τα παιδιά θα ξετρελαθούν και θα σας τα ζητάνε ξανά και ξανά.

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
Τα πατάμε στην μέση, βάζουμε Φέτα και διπλώνουμε.
Τα πατάμε ξανά στην μέση και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Αφράτα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού ιδανικά για κολατσιό

Δείτε εδώ το video της συνταγής

Close