Σπανακοτυρόψωμο με σχήμα σαν σαλιγκάρι! Σήμερα φτιάχνουμε μια super συνταγή για τέλεια, αφράτη ζύμη από γάλα, μαγιά, αυγά και μέλι με γέμιση από σπανάκι και φέτα. Αρχικά μπορεί να σας φανεί μπελαλίδικο άλλα αν ακολουθήσετε την συνταγή θα δείτε ότι είναι πιο απλό απ όσο φαίνεται.
Αυτό το πεντανόστιμο σπανακοτυρόψωμο είναι ιδανικό για να εντυπωσιάσετε όλους όσους το δοκιμάσουν, στο επίσημο ή Κυριακάτικο τραπέζι σας, άλλα και σαν κολατσιό στο σχολείο ή το γραφείο ακόμα και σαν αλμυρό σνακ όλες τις ώρες τις μέρας.
Φτιάξτε το και κλέψτε τις εντυπώσεις. Η οικογένεια και οι φίλοι σας θα ενθουσιαστούν με την υπέροχη γεύση άλλα και την μοναδική του εμφάνιση.
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μάγια σε ένα μπολ με το μέλι με το χλιαρό νερό και μία χούφτα από το αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη για ένα τέταρτο.
Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι κάνουμε μία τρύπα στη μέση και βάζουμε το αλάτι το χλιαρό γάλα το σπορέλαιο τα αυγά χτυπημένα και στο τέλος το μείγμα με τη μαγιά.
Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη, αφήνουμε τη ζύμη για μία ώρα να διπλασιαστεί.
Δείτε βήμα-βήμα τις φωτογραφίες… Όταν βάλουμε το σαλιγκάρι στη φόρμα του κέικ αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά ή ανάλογα το φούρνο.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Αννα Κασσανδρεια
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του