Παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις με πεντανόστιμους, αφράτους και νηστίσιμους λουκουμάδες. ΥΛΙΚΑ • 4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. • ½ κούπα χλιαρό νερό • 1 συσκευασία νωπή μαγιά (25 γρ.) • 1 κούπα ρόφημα σόγιας • 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη (μαλακωμένη) • 2 κ.σ. ζάχαρη και επιπλέον για πασπάλισμα • Κορν Φλάουερ για το άνοιγμα του φύλλου • Σπορέλαιο για τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί. • Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη στο ρόφημα σόγιας και ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. • Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. • Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. • Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και του κορν φλάουερ φύλλο πάχους 1-1,5 cm. • Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά μοτίβα και ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση με τη βοήθεια από ένα καπάκι. • Αφήνουμε τους λουκουμάδες να ξαναφουσκώσουν. • Βάζουμε το σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. • Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες και από τις δυο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. • Σερβίρονται ζεστοί πασπαλισμένοι με ζάχαρη.

Απο τη καταπληκτικη σελιδα μαγειρικής όλα νηστισιμα