Αλμυρά- κουλουράκια- με- φέτα- και -μυρωδικά-

Συνταγή για Αλμυρά κουλουράκια με φέτα και μυρωδικά . Πρωτότυπα αλμυρά κουλουράκια για το σχολείο και όχι μόνο.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Τα κουλουράκια τα απολαμβάνουμε συνήθως σε γλυκιά έκδοση και τα συνοδεύουμε με τον καφέ μας. Σήμερα όμως θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Μιλάμε φυσικά για τα αλμυρά κουλουράκια με φέτα και μυρωδικά. Αλμυρά κουλουράκια που λιώνουν στο στόμα με απίστευτη γεύση!

Αλμυρά- κουλουράκια- με- φέτα- και- μυρωδικά-

Αυτά τα αλμυρά κουλουράκια  με φέτα και μυρωδικά είναι ιδανικά για το σχολείο, για την δουλειά, να συνοδεύσουμε τον καφέ μας ή να απογειώσουμε τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι και όχι μόνο. Είναι αξεπέραστα σε γεύση με πολύ απλά υλικά και πανεύκολη εκτέλεση.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αλμυρά κουλουράκια με φέτα και μυρωδικά:

Αλμυρά κουλουράκια με φέτα και μυρωδικά

Εκτέλεση

Στην αρχή κόβουμε σε κύβους το παγωμένο βούτυρο γάλακτος και το παγωμένο βιτάμ και τα ρίχνουμε μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Τρίβουμε τα υλικά με τα χέρια μας έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα μείγμα σαν του τραχανά.

Έπειτα προσθέτουμε το κρύο γάλα και ζυμώνουμε γρήγορα. Στην συνέχεια βάζουμε την θρυμματισμένη φέτα, το πιπέρι και τον δυόσμο και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Κάνουμε την ζύμη μία μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

Δείτε ακόμα Λαχταριστά Αλμυρά κουλουράκια !!!!Ιδανικά για κάθε περίσταση!

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας. Αφού τα πλάσουμε τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 με 30 λεπτά περίπου.

Αλμυρά- κουλουράκια- με- φέτα- και- μυρωδικά-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close