Αλμύρα κουλουράκια με σπανάκι και φέτα

Σήμερα θα σας δείξουμε μια συνταγή για υγιεινά, αλμυρά κουλουράκια με σπανάκι και φέτα. Είναι νόστιμα και οικονομικά, με απλά υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας. Η παρασκευή τους είναι εύκολη και μπορούμε να τα φτιάξουμε όλες.

Οι περισσότερες μανούλες προσπαθούν να βρουν τρόπους να κάνουν τα παιδάκια τους να φάνε λαχανικά. Τις πιο πολλές φορές χωρίς μεγάλη επιτυχία. Αυτά τα κουλουράκια με σπανάκι και φέτα είναι μια πολύ ωραία ιδέα για να φάνε τα παιδιά σπανάκι ευχάριστα.

Είναι ιδανικά σαν σνακ όλες τις ώρες της μέρας. Μπορούν τα παιδιά να τα παίρνουν στο σχολείο για κολατσιό μιας και είναι αρκετά χορταστικά αλλά και να συμπληρώσουν το ταπεράκι της παραλίας.

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το σπανάκι και τον μαϊντανό και μετά τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Μετά θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι ή με τα χέρια μας και την προσθέτουμε στο μπολ.

Στην συνέχεια βάζουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και το μαϊντανό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Αφού το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο, πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετούμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Έτοιμα!

Αλμύρα κουλουράκια με σπανάκι και φέτα

Αλμύρα κουλουράκια με σπανάκι και φέτα

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Katerina Alatzoglou

Close