Συνταγή για αφράτο αλμυρό κέικ με παριζάκι, τυριά που λιώνουν και μία βελούδινη ζύμη γιαουρτιού για το πρωινό όλη της οικογένειας και το κολατσιό μικρών και μεγάλων. Εύκολο αλμυρό κέικ χωρίς μίξερ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 320 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- γκούντα 200 γραμμάρια σε κυβάκια
- παριζα 150 γραμμάρια σε κυβάκια
- πιπεριά Φλωρίνης 1 σε κυβάκια
- αυγα 4
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- βουτυρο 100 γραμμάρια λιωμένο
- Γάλα φρέσκο 150 ml
Υλικά
Αλμυρό κέικ με σιμιγδάλι και κολοκυθάκια
Μπορεί να μην έχετε μίξερ αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαμβάνετε αλμυρά και γλυκά κέικ. Σήμερα λοιπόν σας έχουμε μία συνταγή για εύκολο αλμυρό κέικ με παριζάκι και ζύμη γιαουρτιού. Ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε το υγιεινό σπιτικό παριζάκι κοτόπουλο αν θέλετε ν το δώσετε σαν σχολικό κολατσιό στα παιδιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αλμυρό κέικ με ζύμη γιαουρτιού:
Συνταγή για υπέροχο αλμυρό κέικ με κίτρινο τυρί, γιαούρτι, παριζάκι και υπέρωχα αρώματα. Φτιάξτε το σε λίγα λεπτά χωρίς μίξερ.
Εκτέλεση για το αλμυρό κέικ με ζύμη γιαουρτιού
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ 24 εκατοστών. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, τη πάπρικα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη γκούντα, το παριζάκι και τη πιπεριά Φλωρίνης. Προσθέτουμε 2 κουταλιές του γλυκού από το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Αυτό το κάνουμε έτσι ώστε τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν και να μην κάτσουν στον πάτο καθώς ψήνεται το κέικ στο φούρνο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά το μείγμα αλευριού σε 3 δόσεις εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι στο μείγμα.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Τέλος προσθέτουμε και τα υλικά του μπολ με τη γκούντα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα πάντα τον κάθε φούρνο. Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Έπειτα ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Γιώργο Γούλα
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Έξαλλος ο Αχιλλέας Μπέος : «Ποιος θα με κρίνει; Ο Τσαλίκης η λουλού; Μη τρελαθούμε τώρα»
- Ανακαλούνται χριστουγεννιάτικα φωτάκια – Υπάρχει κίνδυνος για φωτιά και Ηλεκτροπληξία
- Η Γη της Ελιάς: Νεκρό το μωρό της Αφροδίτης και του Χρήστου
- Πασχάλης Τσαρούχας : Ο Παράνομος έρωτας με τη μητέρα του Απόστολου Γκλέτσου που του άλλαξε ζωή και καριέρα
- Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ : Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι στις περισσότερες περιοχές της χώρας