ανάποδο-προφιτερόλ-συνταγή-

Ανάποδο προφιτερόλ . Συνταγή για Ανάποδο προφιτερόλ με κρέμα σοκολάτας, σουδάκια και επικάλυψη από κρέμα ζαχαροπλαστικής με εκχύλισμα βανίλιας από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης πρωτοπεί πάντα στις συνταγές που επιλέγει να μας παρουσιάσει. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε από τα χεράκια του, ανάποδο προφιτερόλ. Το ανάποδο προφιτερόλ θα το φτιάξουμε βάζοντας σουδάκια στην βάση και κρέμα σοκολάτας.

Και θα το περιχύσουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα βανίλια. Είναι ένα ανάποδο προφιτερόλ γι’ αυτούς που αγαπούν τις ελαφριές γεύσεις και δεν μπορούν την έντονη σοκολάτα. Είναι πεντανόστιμο, πρωτότυπο και μπορείτε να απογειώσετε κάθε γιορτινό σας τραπέζι ή να το προσφέρετε σαν κέρασμα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ανάποδο προφιτερόλ:

ανάποδο-προφιτερόλ-συνταγή-

Φτιάχνω αυτή τη συνταγή σχεδόν κάθε μέρα! Το διάσημο Ανάποδο Προφιτερόλ που θα σας ξετρελάνει! Ανάποδο Προφιτερόλ. Κλασική και αγαπημένη συνταγή με σπιτικά σου, αφράτη κρέμα και υπέροχη σοκολάτα! Ένα διάσημο γλυκό που το μετατρέψαμε σε… ανάποδο!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανάποδο προφιτερόλ

Για την κρέμα προφιτερόλ, βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε απευθείας το αλεύρι και το κακάο χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να βράσει.

ανάποδο-προφιτερόλ-συνταγή-

Χύνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μαγειρική μεμβράνη.
Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι και τον κρόκο αυγού.

ανάποδο-προφιτερόλ-συνταγή-

Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Χύνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μαγειρική μεμβράνη.

Δείτε ακόμα Το Προφιτερόλ της Τζένης Τσανακτσίδου

Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως. Βάζουμε την κρύα κρέμα προφιτερόλ σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τον πάτο από τα μπολάκια. Γεμίζουμε τα σουδάκια με κρέμα προφιτερόλ και τα τοποθετούμε μέσα στο μπολάκια.

ανάποδο-προφιτερόλ-συνταγή-

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι. Αφαιρούμε από το μίξερ το σύρμα και κουμπώνουμε το φτερό.

Προσθέτουμε στη μπασίνα την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα μπολ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.

ανάποδο-προφιτερόλ-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close