Απάκι με σάλτσα και μανιτάρια. Συνταγή για απάκι με σάλτσα και μανιτάρια, θυμάρι, πετιμέζι και σάλτσα ντομάτας για ορεκτικό την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο!
Σήμερα θα σας δείξουμε μία συνταγή με άρωμα και γεύση Κρήτης. Θα φτιάξουμε απάκι με σάλτσα και μανιτάρια, σάλτσα ντομάτας, πετιμέζι και θυμάρι και θα το ευχαριστηθούμε σαν μεζέ με την μπύρα μας και το κρασί μας, σαν συνοδευτικό με τις τηγανιτές μας πατάτες ή σαν ορεκτικό την Τσικνοπέμπτη.
Αυτό το απάκι με σάλτσα και μανιτάρια είναι παντός καιρού και μπορεί να απογειώσει οποιοδήποτε μπουφέ σας. Ακόμη και τον Χριστουγεννιάτικο. Είναι πεντανόστιμο, καπνιστό αλλαντικό από την Κρήτη που πρέπει να δοκιμάσετε και με το πετιμέζι και την κόκκινη σάλτσα έρχεται και γίνεται σκέτη αμαρτία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Απάκι με σάλτσα και μανιτάρια:
Απόψε έχει μεζεδάκι με άρωμα και γεύση από την αγαπημένη μας Κρήτη.
Απάκι με μανιτάρια θυμάρι ντομάτα και πετιμέζι και σκόρδο. Νόστιμα και απλά.
Εκτέλεση για το Απάκι με σάλτσα και μανιτάρια
Αρχικά παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει και αφού κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία αρχικά τα έχουμε σουρώσει από τα ζουμιά της κονσέρβας.
Δείτε ακόμα Συνταγές Τσικνοπέμπτης: Μοσχαρίσια πλευρά στον φούρνο
Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Αφού μαραθούν προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε το απάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Αφού πάρει χρώμα ρίχνουμε το πετιμέζι, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις μαγειρευτεί το απάκι σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι.
Tips για το Απάκι με σάλτσα και μανιτάρια
Το απάκι είναι αλλαντικό φτιαγμένο από κρέας χοιρινό καπνισμένο σε ξύλο οξιάς φτιάχνετε στην Κρήτη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αναστ γεω
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες