Τσιγαριαστό απάκι

Πως να φτιάξετε Τσιγαριαστό απάκι . Μια Κρητική συνταγή για κρέας . Μία συγκλονιστικά νόστιμη συνταγή με χοιρινό.

Το απάκι είναι χοιρινό κρέας και έχει αλμυρή και ιδιαίτερη γεύση. Με απάκι λοιπόν μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμους μεζέδες για την μπύρα μας. Έτσι, σήμερα θα φτιάξουμε τσιγαριαστό απάκι με πετιμέζι για το γαρνίρισμα, λίγα μυρωδικά και πατάτες τηγανιτές για το συνοδευτικό.

Αξίζει να δοκιμάσετε το τσιγαριαστό απάκι διότι η γεύση του είναι πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη. Είναι μία πανεύκολη συνταγή και στα μεζεδοπωλεία είναι αρκετά αγαπημένη. Αξίζει λοιπόν να την δοκιμάσετε και να ενθουσιάσετε τον ουρανίσκο και τους καλεσμένους σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τσιγαριαστό απάκι:

Εκτέλεση

Στην αρχή αλατίζουμε και πιπερώνουμε το απάκι μας. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα ζουμιά του και γυαλίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το απάκι, τα φύλλα δάφνης και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ροδίσει από κάθε πλευρά το απάκι.

Δείτε ακόμα Σκεπαστή με γύρο χοιρινό

Όταν ροδίσει προσθέτουμε το κρασί και μόλις απορροφηθεί το κρασί σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το πετιμέζι που στην προκειμένη δεν το σουρώνουμε. Δεν αφήνουμε το πετιμέζι να βράσει.

Tips για το Τσιγαριαστό απάκι

Σερβίρουμε το απάκι με τηγανιτές πατάτες και από δίπλα ένα μικρό πιάτο πετιμέζι το οποίο τονίζει ευχάριστη την γεύση. Η συνοδεία του πιάτου με το ζεστό πετιμέζι είναι πρόταση από τον head chef της ταβέρνας Αντάρτη στα Χανιά που μου το πρότεινε σαν ιδέα και με τρέλανε. Βάζουμε λίγο αλάτι γιατί το απάκι είναι από μόνο του αλμυρό κρέας.

Τσιγαριαστό-απάκι- Τσιγαριαστό-απάκι- Τσιγαριαστό-απάκι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσα Τσιλιμιγκακη

Και μια πρόταση για γρήγορο φαγητό με τσιγαριαστό απάκι

Σφουγγάτο με χοιρινό απακι

Σφουγγάτο με χοιρινό απάκι Κρήτης απλό εύκολο γρήγορο και.νοστιμο σε 10 λεπτά τρως σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζω 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζω το απακι δεν θέλει πολύ 2.λεπτα από την κάθε πλευρά και προσθέτω 3 αυγά χτυπημένα με 1, κουταλιά της σούπας γαλα αλάτι πιπέρι λίγη φέτα και ντοματινια για ντεκόρ με ένα καπάκι γυρίζω και από την άλλη πλευρά

Σφουγγάτο με χοιρινό απάκι

από την Ρήνα Κοντού

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close