Αρνάκι στην λαδόκολλα με βούτυρο – Σκέτο

Αρνάκι στην λαδόκολλα με βούτυρο! Το αρνάκι στην λαδόκολλα είναι από τις αγαπημένες μας συνταγές και την φτιάχνουμε χρόνια. Τώρα όμως την βρήκαμε από την αγαπημένη μας φίλη Άννα με μία…τσαχπινιά στο τέλος που κάνει αυτό το αρνάκι ακόμη πιο νόστιμο!

Αν θέλετε λοιπόν στο Κυριακάτικο τραπέζι να κάνετε κάτι διαφορετικό μπορείτε να φτιάξετε αρνάκι στην λαδόκολλα με πατάτες φούρνου και στο τέλος να βάλετε λιωμένο βούτυρο. Μυρωδιές και γεύσεις που πραγματικά θα σας μείνουν αξέχαστες. Ακόμη κι αν δεν σας αρέσει πολύ το αρνί, αυτή την συνταγή θα την λατρέψετε!

Δείτε ακόμα Αρνάκι στη γάστρα με πατάτες μέλι και μουστάρδα

Είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσει. Είναι η αγαπημένη μας συνταγή και σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρνί στην λαδόκολλα γίνεται σκέτο λουκούμι. Γενικά, οποιοδήποτε κρέας βάλετε στην λαδόκολλα γίνεται πολύ μαλακό και τρυφερό. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω: 

Εκτέλεση

Διαλέγουμε το αγαπημένο μας κομμάτι με αρνί από τον χασάπη. Κόβουμε τις πατάτες μας κυδωνάτες και τις βάζουμε στην άκρη. Παίρνουμε μία γάστρα ή ένα ταψί και βάζουμε στον πάτου του σκεύους ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που να χωράει το σκεύος.

Πάνω από το αλουμινόχαρτο βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα που να φτάνει για να αγκαλιάσει σαν δέμα το κρέας και τις πατάτες. Στις συνέχεις χύνουμε μέσα στην λαδόκολλα τις πατάτες και το κρέας. Βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι.

Τα μπαχαρικά  πρέπει να καλύπτουν όλο το κρέας και όλες τις πατάτες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και κλείνουμε καλά το φαγητό μας με την λαδόκολλα. Ψήνουμε το φαγητό μας για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς Κελσίου. Μετά τα 10 λεπτά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνουμε το φαγητό μας για περίπου 2-2μιση ώρες. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. Μετά τις 2 ώρες ελέγχουμε αν το κρέας μας έχει γίνει. Αν έχει γίνει ανοίγουμε την λαδόκολλα και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει χρώμα για περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα, ανάλογα τα γούστα μας.

Όταν ανοίξουμε το κρέας μας για να πάρει χρώμα, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα.

Αρνάκι στην λαδόκολλα με βούτυρο

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας ‘Αννα Αννούλα

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close