Αρωματικά μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα πιπεριάς

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με αρωματική μαρινάδα από διάφορα μπαχαρικά στο γκριλ. Συνοδεύστε με μία απαλή και πεντανόστιμη σάλτσα από πιπεριές και κρέμα γάλακτος.

Αυτά τα αρωματικά μπουτάκι κοτόπουλου γίνονται τραγανά απ’έξω και μαλακά και ζουμερά από μέσα. Ειδικά τα παιδιά θα τα τιμήσουν ιδιαίτερα!

Εκτέλεση για τα μπουτάκια κοτόπουλου

Παίρνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. Τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να δέσει η μαρινάδα,. Τέλος τα ψήνουμε σε ένα ταψί στον αέρα στους 200 βαθμούς περίπου.

Εκτέλεση για τη σάλτσα

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά.

Αλατίζουμε, ντεγλασάρουμε το τηγάνι με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ για να γίνει πιο λείο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Περνάμε τη σάλτσα σε ψιλή σήτα.

Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, μπορούμε να την κρυώσουμε γρήγορα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Αρωματικά μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα πιπεριάς

Dora IliopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

 

Close