Ατομικά αλμυρά ταρτάκια _

Ατομικά αλμυρά ταρτάκια για τον μπουφέ σας με γραβιέρα και γαλοπούλα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Μετά τα πεντανόστιμα ταρτάκια με κιμά και τυρια άλλη μία συνταγή για αλμυρά ταρτάκια έρχεται για να απογειώσει τον μπουφέ μας και όχι μόνο. Σήμερα θα φτιάξουμε αλμυρά ταρτάκια με σπιτική ζύμη γεμιστά με γραβιέρα, πιπεριά, και γαλοπούλα.

Είναι πεντανόστιμα ατομικά αλμυρά ταρτάκια για τον μπουφέ μικρών και μεγάλων. Μπορείτε να τα φτιάξετε και για να τα παίρνετε μαζί στην παραλία ή σαν κολατσιό στην δουλειά. Όπως κι αν αποφασίσετε να τα απολαύσετε και κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, αυτά τα ταρτάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Δείτε παρακάτω:  

Εκτέλεση για την ζύμη

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο σε κομμάτια από το ψυγείο. Ξεκινάμε με τα δάχτυλα να τρίβουμε το μείγμα σαν χοντρό τραχανά. Προσθέτουμε το κρυό νερό και ανακατεύουμε διαρκώς, πιέζοντας με τα χέρια. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Δείτε ακόμα Ταρτάκια-βαρκούλες αλμυρά. Ιδανικά για το παιδικό πάρτι!

Εκτέλεση για την γέμιση

Σε μία άλλη λεκάνη ανακατεύουμε την γραβιέρα, τα κομμάτια γαλοπούλας, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το χτυπημένο αυγό, το γάλα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Εκτέλεση για τα ταρτάκια

Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος μανταρινιού και τα μεταφέρουμε σε σκεύος για ταρτάκια. Ξεκινάμε και πατάμε τα μπαλάκια της ζύμης με τα χέρια μας για να πάρουμε όμορφα φυλλαράκια.

Προσθέτουμε σε κάθε φυλλαράκι λίγη από την γέμιση. Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Ατομικά _αλμυρά_ ταρτάκια_

Ατομικά _αλμυρά_ ταρτάκια_

Ατομικά _αλμυρά_ ταρτάκια_

Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας Αρτοποι’ι’α Σιδηροπουλος

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Τί θα μαγειρέψω (πάλι) σήμερα;

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

 

Close