Ατομικά κορνέ . Συνταγη για ατομικά κορνέ με κρέμα και σαντιγί από την Τζένη Τσανακτσίδου. Αγαπημένα ατομικά κορνεδάκια με σπιτική βελούδινη κρέμα,
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 2 ποτήρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- βουτυρο 100 γραμμάρια μαλακό
- βανίλια 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 1
- βουτυρο 50 γραμμάρια
Για την κρέμα
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 1 συσκευασία
- Γάλα φρέσκο Σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Για την σαντιγί
- φιλέ αμυγδάλου Λίγα
- κερασια Λίγα
Για το γαρνίρισμα
Τα κορνέ είναι ένα αγαπημένο γλυκό που πολλές φορές τα αγοράζουμε από τα ζαχαροπλαστεία. Δεν χρειάζεται όμως να ξοδεύετε χρήματα στα ζαχαροπλαστεία αφού η φίλη μας Τζένη Τσανακτσίδου αποφάσισε να μας δείξει πως να φτιάξουμε τα δικά μας ατομικά κορνέ.
Αγαπημένα ατομικά κορνέ με σπιτική βελούδινη κρέμα, μία απίστευτη σαντιγί από σκόνη γκαρνί και φρέσκο γάλα και μία αφράτη και σιροπιαστά ζύμη κορνέ που θα απογειώσει το γλυκό. Αυτά τα ατομικά κορνέ είναι μελωμένα και λαχταριστά και θα τα λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ατομικά κορνέ
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για την ζύμη των κορνέ
Σε ένα μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το μαλακό βούτυρο και την βανίλια και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αφού ομογενοποιηθούν τα πρώτα υλικά μας και αρχίζουμε σιγά σιγά να ζυμώνουμε το μείγμα.
Θέλουμε η ζύμη μας να είναι αφράτη και λεία. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την ανοίγουμε σε ένα φύλλο με πάχος 1 εκατοστό και κόβουμε το φύλλο σε λεπτές λωρίδες. Την κάθε λωρίδα την βάζουμε σε ή σε μεταλλικά χωνάκια ή φτιάχνουμε δικά μας χωνάκια με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα Κορνέ σπιτικά !!!!
Τοποθετούμε τα χωνάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις για 25 λεπτά, ανάλογα και από τον φούρνο που διαθέτουμε. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν αφαιρούμε τα κορνέ από τα χωνάκια.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε το σιρόπι για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σιροπιάζουμε τα κρύα κορνέ με ζεστό σιρόπι.
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε λίγο τις σκόνες με ένα κουτάλι της σούπας και προσθέτουμε λίγο από το φρέσκο γάλα κρύο. Τα ανακατεύουμε. Το υπόλοιπο φρέσκο γάλα το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μόλις κρυώσει την αφρατεύουμε λίγο με το μίξερ. Γεμίζουμε με την κρέμα τα κορνέ.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Χτυπάμε την σκόνη γκαρνί με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού η σαντιγί μας είναι έτοιμη την βάζουμε πάνω από την κρέμα στα κορνέ. Γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου και κερασάκια. Βάζουμε τα κορνέ στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.
Tips για τα Ατομικά κορνέ
Καλό θα είναι η κρέμα να γίνει από την προηγούμενη μέρα και να την έχουμε στο ψυγείο όλη την νύχτα έτσι ώστε την επόμενη μέρα να κάνουμε το αφράτεμα στο μίξερ. Αντί για σκόνη γκαρνί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία συσκευασία μορφάτ.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα