Ατομικά τυρόψωμα αφράτα και πεντανόστιμα για όλες τις ώρες. Αυτά τα τυρόψωμα, είναι ότι πρέπει για το κολατσιό στο σχολείο.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ. περίπου
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- Γάλα φρέσκο 300 ml χλιαρό
- ζαχαρη 1 κ.γ.
- σπορέλαιο 40 ml
- αλατι Λίγο
Υλικά
- κρόκους αυγού 1 χτυπημένο
- Γάλα φρέσκο Ελάχιστο
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Αυτά τα ατομικά τυρόψωμα τα δοκιμάσαμε πρόσφατα και μείναμε ενθουσιασμένοι. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να μοιραστούμε την συνταγή και μαζί σας καθώς πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ χορταστικα τυρόψωμα που θα σας ικανοποιήσουν την πείνα και θα σας λύσουν τα χέρια.
Είναι πεντανόστιμα και μπορεί να αποτελέσουν μία μοναδική λύση για το παιδικό πάρτι, τον μπουφέ ή για όταν θέλουμε να πάρουμε ένα κολατσιό για την δουλειά, την σχολή ή το σχολείο. Το φύλλο του τραγανό και συνάμα λιώνει στο στόμα ενώ η γέμισή του είναι απλά εκπληκτική.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα ατομικά τυρόψωμα:
Εκτέλεση
Σε περίπου 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις προσθέτουμε την μαγιά την οποία την έχουμε πρώτα διαλύσει μαζί με την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα. Επίσης προσθέτουμε το σπορέλαιο, το υπόλοιπο χλιαρό φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε το μείγμα μας.
Προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι αν χρειαστεί λίγο λίγο. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος. Μεταφέρουμε την ζύμη, την λαδώνουμε και την σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στο μεταξύ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας την φέτα, προσθέτουμε το πιπέρι και την ρίγανη και στο τέλος βάζουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακή τυρόπιτα Μετσόβου
Αφού περάσουν τα 30 λεπτά χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το κάθε μέρος σε ορθογώνιο φύλλο. Το ένα φύλλο το βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε με σπορέλαιο. Απλώνουμε την γέμιση στο φύλλο και καλύπτουμε την γέμιση με το άλλο φύλλο που είχαμε αφήσει στην άκρη.
Χωρίζουμε την πίτα μας σε παχιές λωρίδες και τις γυρίζουμε στρίβοντας τις λωρίδες. Αλείφουμε τις λωρίδες μας με τον χτυπημένο κρόκο αυγού που τον έχουμε ανακατέψει με ελάχιστο φρέσκο γάλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε το τυρόψωμο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα.
Tips για τα ατομικά τυρόψωμα
Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον αλεύρι. Το τυρί μπορεί να είναι της αρεσκείας μας και το πιπέρι και η ρίγανη στην γέμιση είναι προαιρετικά. Μπορείτε να πασπαλίσετε το τυρόψωμο με σουσάμι και μαυροσούσαμο μαζί. Η γέμιση δεν βγαίνει έξω καθώς στρίβουμε το τυρόψωμο, απλά φαίνεται λίγο.
Αφού ετοιμάσουμε τις λωρίδες μας τις βάζουμε κατευθείαν στον φούρνο. Αν θέλουμε όμως μπορούμε να τις αφήσουμε επιπλέον 30 λεπτά σε ζεστό μέρος πριν τις φουρνίσουμε. Μπορούμε να κόψουμε 4 λωρίδες για να είναι πιο χορταστικές ή και σε 6 λωρίδες για περισσότερα άτομα. Την κάθε λωρίδες την μοιράζουμε σε 3 κομμάτια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Vana Zouka
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα