Υλικά:
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 50 ml
- βιτάμ 250 γραμμάρια λιωμένο
- γραβιέρα 150 γραμμάρια τριμμένη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 15 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
- πιπέρι 1 πρέζα
Για τη γέμιση:
- φέτα Περίπου 400 γραμμάρια θρυμματισμένη
Για το άλειμμα:
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για τριφτές ατομικές τυρόπιτες με σπιτική ζύμη γιαουρτιού σαν κουρού για το σχολικό κολατσιό το πρωί ή και για το ταπεράκι του ολοήμερου. Καλύτερες και από του φούρνου ή του κυλικείου.
Τυροπιτάκια κοτσιδάκια της Γκόλφως
Οι τυρόπιτες είναι από τις πιο κλασικές και αγαπημένες επιλογές για μικρούς και μεγάλους. Έτσι για το σχολείο είναι η πιο ασφαλής επιλογή για κολατσιό, ειδικά όταν έχουμε παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό. Φτιάξτε τις δικές σας σπιτικές, ατομικές τυρόπιτες με σουσάμι που θα γίνουν ανάρπαστες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ατομικές πανεύκολες τυρόπιτες για το σχολείο:

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γάλα, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, την γραβιέρα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε σε εύπλαστη ζύμη. Μετά την βάζουμε για ένα τέταρτο περίπου στο ψυγείο.

Στη συνέχεια παίρνουμε κομμάτια ζύμης των 100 γραμμαρίων. Τα πλάθουμε σε στρογγυλά, βάζουμε τρίμμα φέτας και τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
Ατομικές τυρόπιτες χωρίς μίξερ
Τις αλείφουμε με 1 αυγό χτυπημένο μαζί με λίγο νερό και πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 35′ περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα!!
Tips
Μας βγήκαν 16 ατομικές τυρόπιτες!! Για γέμιση μπορούμε να βάλουμε ό,τι άλλη γέμιση θέλουμε. Γραβιέρα, ζαμπόν κλπ.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr