Θέλετε ένα μελωμένο και συνάμα δροσερό γλυκό; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτές τις δροσερές ατομικές πουτίγκες για κέρασμα με βάση από καρυδόπιτα με αφράτη κρέμα.
- αυγα 6
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 155 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- κανελά 2 κουταλάκια του γλυκού
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- καρυδια 125 γραμμάρια ψιλοκομμένα
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 1
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 200 ml πλήρης
Για την κρέμα
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινή πουτίγκα
Καρυδόπιτα στη βάση και αφράτη, βελούδινη κρέμα στην επικάλυψη. Τί άλλο να ζητήσει κανείς; Σήμερα η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου, ετοίμασε για εμάς ένα υπέροχο γλυκό. Ατομικές δροσερές πουτίγκες, μελωμένες και κρεμώδη, που θα σας ενθουσιάσουν. Και για κέρασμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ατομικές πουτίγκες για κέρασμα
Εκτέλεση για την βάση στις ατομικές πουτίγκες για κέρασμα
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στην συνέχεια σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και με μία μαρίζ και λαδώνουμε ένα ταψί Νο28. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με ζεστό σιρόπι.
Εκτέλεση για την κρέμα στις ατομικές πουτίγκες για κέρασμα
Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο γάλα από το κρύο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο και την βανίλια. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ. Την σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και θέλουμε η μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα.
Δείτε ακόμα Συνταγή για γρήγορη & νόστιμη πουτίγκα!
Αφού κρυώσει τελείως την αφρατεύουμε λίγο στο μίξερ. Στο τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε την σαντιγί και την ανακατεύουμε με την κρέμα με μία μαρίζ. Βάζουμε στην καρυδόπιτα στα μπολάκι και από πάνω βάζουμε κρέμα, λίγη κανέλα και καρύδια.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες