Καλοκαιρινή πουτίγκα

Καλοκαιρινή πουτίγκα. Συνταγή για καλοκαιρινή πουτίγκα με σιροπιαστή βάση μυρωδάτο σιρόπι και γλάσο από ζαχαρούχο γάλα. Μία πεντανόστιμη καλοκαιρινή πουτίγκα ετοίμασε για εμάς η Τζένη Τσανακτσίδου και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην την δοκιμάσουμε. Είναι μία πανεύκολη Καλοκαιρινή πουτίγκα με πολύ απλά και οικονομικά υλικά που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους όπως ξετρέλανε και εμάς.

Η εκτέλεση είναι αναλυτική και έχει σίγουρη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να ακολουθήσετε την συνταγή κατά γράμμα αν θέλετε να πετύχει. Μία καλοκαιρινή, αφράτη και συνάμα βελούδινη πουτίγκα που θα την λατρέψετε.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλοκαιρινή πουτίγκα:

Καλοκαιρινή-πουτίγκα-

 

Εκτέλεση για την καλοκαιρινή πουτίγκα

Χτυπάμε αρχικά τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στην συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με την ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπάμε παράλληλα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις τα καρύδια ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Παίρνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ 28ν και το λαδώνουμε καλά.

Δείτε ακόμα Συνταγή για γρήγορη & νόστιμη πουτίγκα!

Καλοκαιρινή πουτίγκα

Μεταφέρουμε στο σκεύος το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει και ανάλογα τον φούρνο. Αφού γίνει η πουτίγκα την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βράζουμε την ζάχαρη, το νερό, τον μισό λεμόνι και τα ξυλάκια κανέλας για 6 λεπτά. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.

Στην συνέχεια σιροπιάζουμε σιγά σιγά την πουτίγκα. Κουτάλα, κουτάλα δηλαδή, περιμένοντας πρώτα να απορροφηθεί το σιρόπι από την πουτίγκα και συνεχίζουμε. Αφού μείνει σιρόπι στα πλάγια σταματάμε να σιροπιάζουμε.

Εκτέλεση για το γλάσο

Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα για 10 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις τον χυμό λεμονιού. Αφού έχει κρυώσει η πουτίγκα με το σιρόπι, προσθέτουμε από πάνω το γλάσο.

Tips για τη καλοκαιρινή πουτίγκα

Μπορούμε να φτιάξουμε και γλάσο χτυπώντας 2 μορφάτ, 1 ζαχαρούχο γάλα και 1 βανίλια.

Καλοκαιρινή-πουτίγκα-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close