Γεμιστά κουνελάκια...

Υπέροχα γεμιστά σουδακια!

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά.
Γεμιστά κουνελάκια...
Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί  και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή ενός κουταλιού φτιάχνουμε τα σου.
Γεμιστά κουνελάκια...
Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν
Γεμιστά κουνελάκια...
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με τα αβγά και την βανίλια.
Ρίχνουμε στο γάλα σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πήξει η κρέμα μας.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την λευκή κουβερτούρα αφού πρώτα την έχουμε κόψει κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κόβουμε στην μέση τα σου,αφαιρούμε λίγη ψίχα από το κάτω μέρος και με την βοήθεια του κορνέ τα γεμίζουμε με την κρέμα.
Τα κλείνουμε με το επάνω μέρος.
Για την διακόσμηση
Θα χρειαστούμε καραμελάκια για τα μάτια και την μύτη του κούνελου μας
Γεμιστά κουνελάκια...
Γλυκόριζα για τα μουστάκια
Γεμιστά κουνελάκια...
marshmellows και χρωματιστή ζάχαρη για τα αυτάκια
Για την χρωματιστή ζάχαρη ανακατέψτε ζάχαρη κρυσταλλική με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Κόβουμε τα marshmallows  διαγώνια όπως στην φωτογραφία και πιέζουμε ελαφρά με τον δείκτη μας στην μέση.Τα βρέχουμε με ελάχιστο νερό και τα πασπαλίζουμε με την χρωματιστή ζάχαρη
Γεμιστά κουνελάκια...
Γεμιστά κουνελάκια...
Με λίγη λιωμένη κουβερτούρα κολλάμε τα μάτια και τα αυτάκια.Κόβουμε την γλυκόριζα και φτιάχνουμε τα μουστάκια…
Γεμιστά κουνελάκια...
Έτοιμα τα κουνελάκια μας!!!!

Close