Είναι αρκουδάκια αγκαλιτσες! Είναι νόστιμα! Είναι διασκεδαστικά! Είναι ιδανική συνταγή για να παιξετε και να δημιουργήσετε με τα παιδάκια σας μπισκότα για τα γενέθλια τους ή και για κάθε μέρα!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 110γρ.
- πατατες 20γρ. άμυλο απο
- αλατι μια πρέζα
- σιρόπι 40γρ. ζάχαρης
- μελι 10γρ.
- αραβοσιτέλαιο 30ml
- αμυγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς
Υλικά
Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σ’ αυτά τα λαχταριστά μπισκοτάκια της γιαπωνέζας chef Maa Tamagosan; Μικρά τραγανά αρκουδάκια που κρατούν στην αγκαλιά τους ένα αμύγδαλο ή οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.
Εκτέλεση
Το άμυλο πατάτας θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το άμυλο πατάτας και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το σιρόπι ζάχαρης με το μέλι και το αραβοσιτέλαιο. Όταν γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, το προσθέτουμε στο άλλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας τα καλά για να κάνουμε την ζύμη μας.
Τοποθετούμε πάνω και κάτω από την ζύμη λαδόκολλα για να ανοίξουμε ένα φύλο περίπου 3 χιλιοστών. Με την βοήθεια ενός κουπ πατ αρκουδάκι κόβουμε την ζύμη μας.
Τοποθετούμε τα αρκουδάκια μας σε ένα ταψί το οποίο ήδη έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Με την βοήθεια ενός μολυβιού ή άλλου μυτερού αντικειμένου (οδοντογλυφίδα) σχεδιάζουμε τα μάτια και την μύτη.
Τοποθετούμε πάνω στην κοιλίτσα τους από ένα αμύγδαλο και το πιέζουμε ελαφρώς…
Κλείνουμε προσεχτικά τα χεράκια ώστε να αγκαλιάσουν το αμύγδαλο.
Έτοιμο το πρώτο μας αρκουδάκι…
Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα αρκουδάκια. Μπορούμε αντί για αμύγδαλα να χρησιμοποιήσουμε κι άλλους ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή κάσιους.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 o C για 15 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Μην πλένετε ποτέ τα ρούχα σας στους 40 βαθμούς- Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε