Καλημέρες με υπέροχα σταφιδόψωμα νηστίσιμα σαν τσουρεκάκια!!! Δεν θα μείνει ψίχουλο…
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αλεύρι για ‘ολες τις χρήσεις 1 φακελάκι μαγιά σκόνη 1 κούπα σταφίδες μαύρες ή ξανθές 1/2 κούπα φυτίνη λιωμένη ή βιτάμ 2 κούπες νερό περίπου(χλιαρό) 1 κούπα άχνη ζάχαρη 1 κ.γ γεμάτο κανέλα 1/2 κ.γ γαρίφαλο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 1/2 κούπα άχνη νερό όσο πάρει για να γίνει ρευστό. Τα ανακατεύω.
ΕΚΤΕΚΕΣΗ
-Ανακατεύω το νερό ζάχαρη,μαγιά μυρωδικά,φυτίνη και ρίχω το αλεύρι λίγο λίγο κάνοντας μια μαλακιά ζύμη όχι σφιχτή σαν του ψωμιού.Την σκεπάζω να φουσκώσει 2 ώρες.Πλάθω μπαλάκια περίπου 30-35 κομμάτια και τα βάζω σε 2 ταψιά με λαδόκολα.Τα αφήνω να φουσκώσουν άλλα 30 λεπτά.Ψήνω και τα 2 ταψιά στον αέρα στους 160 για 25 με 30 λεπτάκια.Όπως είναι ζεστά τα αλλείφω με το γλάσο. Η συνταγή είναι της φίλης Αγγελα Ταρτορα Λεκοση!!!
Τη Σοφη θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο fc Λιχουδιές της Σόφης