Υλικα:
Ζυμη:
2 γιαούρτια
1 κεσεδακι (γιαουρτιου) λαδι
1 φαρινα 500γρ
Γεμιση:
1 πακετο φετα (αν κανω τυροπιτακια)
1 αυγο
Λιγο μοσχοκαρυδο
Αλατι
Επαλειψη λιγο γαλα και σουσαμι
Εκτελεση:
Σε μια λεκανιτσα βάζω τα γιαουρτια το λαδι και την φαρινα μου τα πλαθω θα σας ειναι πολυ αφρατη και αρχιζω να κανω μπαλιτσες…. ολη την ζυμη μου…
αν τα κανω τυροπιτακια χτυπαω το αυγο και μετα προσθετω τα αλλα υλικα της γεμισης.
Αν τα κανω χορτοπιτακια που εχω στη φωτο….
Βαζω σε ενα μπολ τα χορτα που θελω (γιαχνερα και ανηθο)
Ριχνω το αυγο αλατι και μοσχοκαρυδο…περνω μια μια τις μπαλιτσες κανω μια λακουβιτσα κ βαζω γεμιση τα κλεινω και τα βαζω στο ταψακι μου αφου πρωτα εχω βαλει λαδοκολλα μετα αλειφω με λιγο γαλα και λιγο σουσαμι και τα ψηνω στους 180℅ 30
Με την ιδια ζυμη κανετε αφρατα λουκανοπιτακια!”
Απο την Κρητη με αγάπη
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες