Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες και κουκουνάρι για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Αν αντικαταστήσετε το αγελαδινό βούτυρο με φυτικό βούτυρο, αυτός ο χαλβάς μπορεί να γίνει το πιο τέλειο επιδόρπιο και γλυκό για την περίοδο της νηστείας.
- ηλιέλαιο 1/2 φλ.
- βουτυρο 1/2 φλ. αγελάδος
- Σιμιγδάλι χοντρό 2 φλ.
- καστανή ζάχαρη 2, 5 φλ.
- μελι 3 γεμάτες κουτ. σούπας
- νερό 5 φλ.
- κανελά 2 ξυλάκια
- λεμονι Ανάλογα τα γούστα φλούδα
- κανελά 2 κουτ. Σούπας
- σταφίδες 1/2 φλ.
- κουκουνάρι 1/2 φλ.
- αμυγδαλα Προαιρετικά μερικά καβουρδισμένα και ασπρισμένα
Υλικά
Δείτε ακόμα Δίχρωμος χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και λεμόνι!
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένας είδος χαλβά που αγαπάμε πολύ στην Ελλάδα. Φτιάχνεται από λίγα, απλά και αγνά υλικά και σίγουρα είναι πιο υγιεινός από τα υπόλοιπα γλυκά για εμάς και τα παιδιά μας. Αξίζει να τον δοκιμάσετε. Είναι πολύ νόστιμος και μελωμένος με μοναδικά αρώματα. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για σιμιγδαλένιο χαλβά:
Εκτέλεση για τον σιμιγδαλένιο χαλβά με σταφίδες και κουκουνάρι
Στην αρχή βάζουμε την ζάχαρη με το νερό, μαζί με τα ξυλάκια κανέλας και την φλούδα λεμονιού να βράσουν. Από το σημείο του βρασμού, αφήνουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Βγάζουμε τα μυρωδικά από το μείγμα και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και διατηρούμε το σιρόπι ζεστό στην άκρη.
Στην συνέχεια καίμε το λάδι σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο και προσθέτουμε το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το σιμιγδάλι. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να καβουρδιστεί καλά, αργά, για κανένα 15λεπτο.
Όταν καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι δείχνουμε προσοχή στην φωτιά για να μην καεί. Γι’ αυτό διατηρούμε την φωτιά από χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια και τα γυρίζουμε λίγο μέσα στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες και την σκόνη κανέλας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Δείχνουμε προσοχή για να μην καούμε, γιατί πιτσιλάει. Έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά ανακατεύοντας παράλληλα. Ξαναβάζουμε στην φωτιά το μείγμα.
Η φωτιά θα πρέπει να είναι χαμηλή αυτή τη φορά και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει όλο το υγρό και να αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Περιμένουμε για λίγο να κρυώσει και στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα. Σκεπάζουμε τον χαλβά με μία πετσέτα για τουλάχιστον μισή ώρα ή και παραπάνω. Ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.
Tips για τον σιμιγδαλένιο χαλβά με σταφίδες και κουκουνάρι
Αν αφαιρέσετε το βούτυρο αγελάδος και το αντικαταστήσετε με φυτικό βούτυρο, αυτός ο χαλβάς είναι νηστίσιμος.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Sunday Lous
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν