Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς της Γκόλφως_

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς της Γκόλφως! Σιμιγδαλένιος χαλβάς από την Γκόλφω Νικολού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς της Γκόλφως είναι νηστίσιμος. Γίνεται με ελαιόλαδο, γλυκό σύκο, καρύδια, μέλι, λικέρ βύσσινου και μερικά ακόμη μυρωδικά που νοστιμίζουν και κάνουν τον χαλβά μας να γίνεται πεντανόστιμος.

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα υπέροχο γλυκό για την περίοδο της νηστείας αλλά και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο, αφού είναι μία παραδοσιακή συνταγή που πολλές φορές μέσα στον χρόνο επιλέγουμε.

Επίσης αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι πολύ πιο υγιεινός από άλλα γλυκά για τα παιδιά μας, οπότε μπορούν να φάνε κι εκείνα και να το ευχαριστηθούν. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση για τον σιμιγδαλένιο χαλβά

Βάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι. Το καβουρδίζουμε μέχρι να σκουρύνει λίγο.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το μέλι, το νερό, τις σταφίδες, το γλυκό σύκο, την κανέλα, το λικέρ βύσσινο, την φλούδα πορτοκαλιού και την βανίλια για να βράσουν και να γίνουν ένα ελαφρύ σιρόπι.  Τα βάζουμε για 5 λεπτά.

Δείτε ακόμα Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σιρόπι καραμέλας

Αφού σκουρύνει το σιμιγδάλι ρίχνουμε το σιρόπι μας με προσοχή και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Στην συνέχεια βάζουμε τον χαλβά μας σε ό,τι φόρμα θέλουμε. Αφού κρυώσει ο χαλβάς στην φόρμα προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τα τριμμένα καρύδια.

Tips για τον σιμιγδαλένιο χαλβά

Αντί για 3 ποτήρια ζάχαρη, μπορούμε να βάλουμε δύο. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε νερό λίγο πιο ζεστό για να μην είναι πολύ σφιχτός. Αντί για γλυκό σύκο, μπορούμε να βάλουμε περγαμόντο ή όποιο άλλο γλυκό μας αρέσει.

Αντί για καρύδια, μπορούμε να βάλουμε λιωμένη κουβερτούρα, την οποία θα την λιώσουμε μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο. Αν θέλουμε να καλύψουμε όλο τον χαλβά με σοκολάτα βάζουμε 100 γρ. ηλιέλαιου μαζί με περισσότερη κουβερτούρα.

Αν θέλουμε να βάλουμε κουβερτούρα αντί για μέλι, καρύδια και κανέλα στο γαρνίρισμα, θα πρέπει να βάλουμε την κουβερτούρα σε θερμοκρασία δωματίου και όχι καυτή. Αν θέλουμε προσθέτουμε και ζαχαρωμένες φέτες πορτοκαλιού στο γαρνίρισμα.

Ο σιμιγδαλένιος _χαλβάς_ της Γκόλφως_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close