Χανιώτικο Κοτόπουλο τσιγαριαστό

Συνταγή για Παραδοσιακό Χανιώτικο τσιγαριαστό κοτόπουλο. Μία παραδοσιακή συνταγή από τα Χανιά που όμως γίνεται και με κουνέλι ή κατσίκι

Σήμερα θα απολαύσουμε ένα τσιγαριαστό κοτόπουλο. Μία παραδοσιακή συνταγή από τα Χανιά που όμως γίνεται και με κουνέλι ή κατσίκι και φυσικά υπάρχει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος με διάφορες παραλλαγές. Στο σημερινό μας άρθρο όμως θα μάθουμε το Χανιώτικο τσιγαριαστό κοτόπουλο που φτιάχνεται με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη.

Είναι ένα πανεύκολο κοτόπουλο με πανεύκολα και άκρως οικονομικά υλικά. Με τραγανή πέτσα και τρυφερό κρέας, ιδανικό για την Τσικνοπέμπτη ή τους καλοκαιρινούς μας μεζέδες με παγωμένη μπύρα. Μπορείτε να το φτιάξετε και στο Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου ή ρύζι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χανιώτικο κοτόπουλο τσιγαριαστό:

Κοτόπουλο-τσιγαριαστό-συνταγή-

Εκτέλεση για το Χανιώτικο κοτόπουλο τσιγαριαστό

Αρχικά ζητάμε από τον χασάπη μας να κόψει το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μία φαρδιά κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και όχι να κάψει.

Δείτε ακόμα Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και μανιτάρια

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, προσέχοντας να μην ακουμπάει το ένα κομμάτι κοτόπουλου το άλλο. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να γίνει σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντάς το 2-3 φορές. Μισή ώρα πριν γίνει προσθέτουμε το αλάτι και αφού πάρει χρώμα και γίνει σερβίρουμε με ρίγανη και απολαμβάνουμε.

Tips για το Χανιώτικο Κοτόπουλο τσιγαριαστό

Χανιώτικο Κοτόπουλο τσιγαριαστό

Μπορούμε να βάλουμε και περισσότερο αλάτι, ανάλογα τα γούστα μας. Του ταιριάζει πολύ και η φρέσκια ρίγανη. Αν το κοτόπουλο πιάσει λίγο, το ξύνουμε από την κατσαρόλα και αυτά τα κομμάτια είναι και τα πιο νόστιμα.

Κοτόπουλο-τσιγαριαστό-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close