ΧΟΙΡΙΝΟ ΖΑΜΠΟΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ
Υλικα
1 μπουτι χοιρινο χωρις κοκκαλο 3 κιλα χωρις καθολου λιπος
πιπερι που εκανα εγω.Εσεις μπορειτε να βαλετε κοκκινη καπνιστη παπρικα ,καρυ, πιπερι μαυρο και οτι γενικα μπαχαρικο σας αρεσει
δυχτακι απο τον κρεοπωλη σας
Για την αλμη
6 κ σ μελι
6 κ σ αλατι
8 φλυτζανια χλιαρο νερο
κρεμμυδι σε σκονη η σκορδο ο,τι προτιματε
Εκτελεση
Κοβουμε το χοιρινο μπουτι σε δυο μακροστενα κομματια!
Τα τοποθετουμε σε ενα μεγαλο ταπερ με καπακι και ετοιμαζουμε την αλμη μας διαλυμενη καλα !
Αφηνουμε το ταπερ στο ψυγειο για 24 ωρες !
Βγαζουμε τα κρεατα απο την αλμη και τα σκουπιζουμε καλα!Αλειφουμε τα κομματια με τα μπαχαρικα μας!
Βαζουμε το καθε κομματι στο δυχτακι μας και τα τοποθετουμε στη σχαρα του φουρνου μας βαζοντας ενα ταψι απο κατω για τα υγρα!
Ψηνουμε στον αερα στους 145 με 150 βαβμους για 2 ολοκληρες ωρες!
Αναλογα το φουρνο!
Θα πιασει απο πανω μια ωραια κρουστα και φυσικα ειναι ετοιμο για ενα ωραιο κρασακι με διαφορα τυρια!
Ειναι καταπληκτικο!
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις