Χριστουγεννιάτικη -Πάστα- χιονούλα-

Χριστουγεννιάτικη Πάστα χιονούλα. Νόστιμη Χριστουγεννιάτικη πάστα χιονούλα με μπισκότα πτι μπερ, κρέμα στιγμής και ινδοκάρυδο.

Σήμερα θα απολαύσουμε μία εξαιρετική Χριστουγεννιάτικη πάστα χιονούλα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Αυτή η Χριστουγεννιάτικη πάστα χιονούλα είναι ό,τι πιο νόστιμο έχουμε δοκιμάσει και για να την απολαύσετε κι εσείς θα χρειαστείτε μόλις 5 υλικά. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως εκτός από μία πολύ νόστιμη συνταγή για πάστα είναι και πολύ οικονομική.

Για την Χριστουγεννιάτικη Πάστα χιονούλα Θα χρησιμοποιήσουμε μπισκότα πτι μπερ, φρέσκο γάλα, κρέμα στιγμής, κρέμα γάλακτος την οποία θα χτυπήσουμε σε σαντιγί και ινδοκάρυδο. Έτσι πρόκειται για μία πάστα χιονούλα με πλούσια γεύση και άρωμα μπισκότου και ινδοκάρυδου για τους μερακλήδες.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη πάστα χιονούλα:

Χριστουγεννιάτικη -Πάστα- χιονούλα-

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σαντιγί και στην συνέχεια την βάζουμε στην άκρη. Έπειτα σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την σκόνη από την κρέμα στιγμή και το κρύο φρέσκο γάλα και χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν κρέμα.

Έπειτα προσθέτουμε στην κρέμα στιγμής την σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα 22×28 εκατοστά και ξεκινάμε να βουτάμε στο φρέσκο γάλα τα μπισκότα πτι μπερ και να τα στρώνουμε δίπλα δίπλα στη βάση της φόρμας.

Δείτε ακόμη Χιονούλες σε σχήμα χιονάνθρωπου – Χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Πασπαλίζουμε την πρώτη στρώση μπισκότων με λίγο ινδοκάρυδο και από πάνω στρώνουμε μία στρώση κρέμας με την σπάτουλα. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε άλλη μία δόση μπισκότων. Τα πασπαλίζουμε και αυτά με ινδοκάρυδο και από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση κρέμας.

Δείτε ακόμα Πάστα σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη

Χριστουγεννιάτικη -Πάστα- χιονούλα-

Τέλος στρώνουμε άλλη μία δόση μπισκότων τα πασπαλίζουμε και αυτά με το ινδοκάρυδο και τελειώνουμε με κρέμα στιγμής. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Μετά τις 2 ώρες αφαιρούμε την κρέμα, κόβουμε το γλυκό μας σε πάστες και απολαμβάνουμε.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Χριστουγεννιάτικη -Πάστα- χιονούλα-

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close