συνταγή-για-χτυπητή-

Πικάντικη Χτυπητή για το Πασχαλινό τραπέζι. Συνταγή για Πικάντικη χτυπητή για το Πασχαλινό τραπέζι με πιπεριές Φλωρίνης.

Τίποτα δεν ταιριάζει περισσότερο με το κρέας από μία πεντανόστιμη σώς. Έτσι σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία ελληνική, παραδοσιακή σώς ή ντιπ. Μιλάμε για την χτυπητή με πιπεριές Φλωρίνης, σκόρδο, φέτα και μερικά ακόμη απλά υλικά.

συνταγή-για-χτυπητή-

Είναι μία Πικάντικη χτυπητή πεντανόστιμη, ελαφρώς πικάντικη με πλούσια γεύση που γίνεται πανεύκολα χωρίς να λερώσουμε πολλά σκεύη. Στο Π και Φ έχουμε μία σώς που πραγματικά θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πάμε να φτιάξουμε την χτυπητή;

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πικάντικη  χτυπητή:

Πικάντικη - χτυπητή-

Εκτέλεση για την Πικάντικη Χτυπητή

Αρχικά ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης για 15 λεπτά στο γκριλ. Αφού ψηθούν τις ξεφλουδίζουμε και περιμένουμε να κρυώσουν. Βάζουμε στο μπλέντερ την φέτα και την αλέθουμε μέχρι να γίνει τρίμμα. Αδειάζουμε την φέτα σε ένα μπολ.

Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για πικάντικο τζατζίκι

Αλέθουμε στο μπλέντερ και τις πιπεριές Φλωρίνης και τις βάζουμε και αυτές στο ίδιο μπολ με την φέτα. Βάζουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, το στραγγιστό γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, την πάπρικα και το ξύδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και η χτυπητή μας είναι έτοιμη.

Πικάντικη - χτυπητή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ioanna Koulouri

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close