Διαφορετικός, πεντανόστιμος και νηστίσιμος χαλβάς με ινδική καρύδα
ΥΛΙΚΑ • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό • 1/2 κούπα σπορέλαιο • 1/2 κούπα ινδική καρύδα και επιπλέον για το σερβίρισμα
Για το σιρόπι • 2 κούπες ζάχαρη • 4 κούπες νερό • Μερικές σταγόνες λεμόνι • 1 κ.σ. μέλι • 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σπορέλαιο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. • Προσθέτουμε και την ινδική καρύδα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα. • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. • Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. • Το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει • Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες. • Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ινδική καρύδα.
Από τη καταπληκτική σελίδα μαγειρικής ολά νηστίσιμα