Διαφορετικός, πεντανόστιμος και νηστίσιμος χαλβάς με ινδική καρύδα
ΥΛΙΚΑ
• 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
• 1/2 κούπα σπορέλαιο
• 1/2 κούπα ινδική καρύδα και επιπλέον για το σερβίρισμα
Για το σιρόπι
• 2 κούπες ζάχαρη
• 4 κούπες νερό
• Μερικές σταγόνες λεμόνι
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σπορέλαιο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
• Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
• Προσθέτουμε και την ινδική καρύδα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
• Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
• Το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει
• Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
• Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ινδική καρύδα.
Από τη καταπληκτική σελίδα μαγειρικής ολά νηστίσιμα
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα