Δίχρωμο παραδοσιακό γλυκό με σιρόπι, καρύδια και σιμιγδάλι

Συνταγή για σιροπιαστό παραδοσιακό γλυκό, δίχρωμο, με καρύδια και σιμιγδάλι. Λαχταριστό γλυκό σαν κέικ με σιρόπι, ιδανικό για κέρασμα, σε γιορτές και μπουφέ. Γίνεται πεντανόστιμο και ζουμερό σαν του ζαχαροπλαστείου και καλύτερο!

    Για το σιρόπι

  • ζαχαρη 1 κιλό και 1 ποτήρι του νερού ακόμα
  • νερό 3 ποτήρια γεμάτα
  • λεμονι Χυμό από μισο

Εκτέλεση

Τα υλικά μας είναι για μεγάλο ταψί, οπότε και οι δοσολογίες μεγάλες! Αν θέλετε μικρότερες ποσότητες κάντε τα στο μισό!

*38 νο. ταψί

Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε 8 λεπτά περίπου να ασπρίσουν , να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα

Σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι με το κονιάκ, ξεκινώντας από το κονιάκ λίγο λίγο και μετά σιμιγδάλι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά . Προσθέτουμε και το μπεικιν ( μπορείτε να το βάλετε μέσα στο σιμιγδάλι).

Σταματάμε το μίξερ και με μια μαριζ ενσωματώνουμε τη μαρέγκα προσέχοντας να μην χάσουμε τον όγκο. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο . Το μισό το αφήνουμε λευκό και στο άλλο μισό προσθέτουμε τα κανελογαρυφαλλα και τα καρύδια.

Βουτυρώνουμε το ταψί μου και πασπαλίζουμε ελαφρώς με σιμιγδάλι.
Βάζουμε το σκούρο μείγμα πρώτα στο ταψί και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ψήνουμε 10 – 15 λεπτά περίπου, να φουσκώσει και να πιάσει πετσουλα από πάνω.

Το βγάζουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε και το λευκό μείγμα. Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινισει.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά 2-3 λεπτά και σιροπιάζουμε καυτό σιρόπι – κρύο γλυκό.
Διακοσμούμε με φρουι γλασε ή γλυκό του κουταλιού και έχουμε το καλύτερο παραδοσιακό γλυκό
Καλή επιτυχία!

 

Δίχρωμο παραδοσιακό γλυκό με σιρόπι, καρύδια και σιμιγδάλι Δίχρωμο παραδοσιακό γλυκό με σιρόπι, καρύδια και σιμιγδάλι Δίχρωμο παραδοσιακό γλυκό με σιρόπι, καρύδια και σιμιγδάλι

Συνταγη από Tzela Antonopoulou

Close