Συνταγή για δροσερή πάστα ταψιού από τον Γιώργο Ζώλη με γεύση βανίλια - σοκολάτα και πηχτό γλάσο για όλες τις ώρες.
Υλικά:
- κρεμα γαλακτος 1 λίτρο 35% λιπαρά
- ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια
- βανίλια 2
Για τη κρέμα σοκολάτα:
- κρεμα γαλακτος 100 ml
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
Για τη κρέμα λευκής σοκολάτα:
- κρεμα γαλακτος 100 ml
- λευκή κουβερτούρα 200 γραμμάρια
Για το στήσιμο:
- σαβαγιάρ 22
- Γάλα φρέσκο 300 ml
Για το γλάσο σοκολάτας:
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
Καλοκαιρινή πάστα ταψιού με την εγγυημένη συνταγή του Γιώργου Ζώλη χωρίς παντεσπάνι και χωρίς ειδικά εργαλεία και κουζινομηχανές. Αυτή η πάστα ταψιού μας έχει λύσει τα χέρια κάθε φορά που θέλουμε ένα γρήγορο και δροσερό γλυκό που να αρέσει σε όλους, αλλά δεν έχουμε χρόνο για να φτιάξουμε κάτι μπελαλίδικο. Ο συνδυασμός λευκής σοκολάτας και κλασικής κουβερτούρας, είναι το μυστικό της επιτυχίας, αν θέλετε να καλύψετε όλα τα γούστα στα γλυκά αφού αρέσει σε όλους! Η τέλεια πρόταση και για δώρο ή κέρασμα.
Μας αρέσουν τα γλυκά αλλά τις περισσότερες φορές δεν έχουμε χρόνο να τα φτιάξουμε. Γι’ αυτό και προτιμάμε εύκολες συνταγές με απλά υλικά και σίγουρα αποτελέσματα! Μία τέτοια συνταγή είναι η δροσερή πάστα ταψιού από τον Γιώργο Ζώλη με αφράτη κρέμα λευκής και κλασικής και σοκολάτας και πηχτό γλάσο.
Αν στο σπίτι σας επικρατεί ένα χάος όσων αφορά το τί αρέσει στον καθένα (όπως στο δικό μας ας πούμε), ο συνδυασμός σοκολάτα – βανίλια, σίγουρα θα αρέσει σε όλους και θα γλιτώσετε τη γκρίνια! Χωρίς παντεσπάνι και ειδικά εξαρτήματα και κουζινομηχανές για να γίνει η ζαχαροπλαστική παιχνιδάκι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη δροσερή πάστα ταψιού του Γιώργου Ζώλη με πηχτό γλάσο σοκολάτας:

Εκτέλεση για τη σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε 1 λίτρο κρέμα γάλακτος, τα 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες και τα χτυπάμε να γίνουν σαντιγί. Χωρίζουμε τη σαντιγί σε δύο ίσα μέρη.
Για τη κρέμα σοκολάτα
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε 100 ml κρέμα γάλακτος και τη μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σπάμε 200 γραμμάρια από τη κουβερτούρα σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε να διαλυθεί η σοκολάτα καλά και να ενσωματωθεί. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα και το ένα μέρος από τη σαντιγί. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε ψυγείο.
Εκτέλεση για τη λευκή σοκολάτας
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε 100ml κρέμα γάλακτος και τη μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σπάμε τα 200 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η σοκολάτα καλά και να ενσωματωθεί. Ενσωματώνουμε σταδιακά το μείγμα λευκής σοκολάτας με το δεύτερο μισό από τη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις.

Εκτέλεση για το στήσιμο
Βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25×35 εκατοστών. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα λευκής σοκολάτας. Το βάζουμε κατάψυξη για μία ώρα.

Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και τη μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σπάμε 300 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε να διαλυθεί η σοκολάτα καλά και να ενσωματωθεί. Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας στο ταψί και με απαλές κινήσεις το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση αναλυτικά:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr